• Care sunt necesitatile de baza pentru ingriirea prietenului tau necuvantator

    Compania unui animalut aduce multa bucurie, joaca si momente memorabile. In acelasi timp, atunci cand decizi sa aduci in viata ta un prieten necuvantator trebuie sa constientizezi ca acest lucru implica si multa responsabilitate. Sanatatea si starea sa de bine depind de deciziile tale si, cu siguranta, vrei sa le iei pe cele mai bune. Iata recomandarile organizatiei Animal Foundation cu privire la necesitatile de baza ale unui animal de companie:

          Hrana sanatoasa. La fel ca oamenii, animalele de companie au nevoie de hrana care sa le satisfaca nevoile nutritionale specifice. Alimentele pentru caini sunt concepute pentru a satisface nevoile nutritionale ale unui caine, iar alimentele pentru pisici sunt concepute pentru necesitatie acestora. Exista, de asemenea, recomandari specifice, in functie de varsta. Animalele de companie cu probleme de sanatate pot necesita diete speciale. Resturile de la masa oamenilor nu sunt, de obicei, bune pentru caini si pisici, deoarece multe dintre alimentele pe care le consumam, cum ar fi sarea, usturoiul si ceapa sunt daunatoare pentru sanatatea animalului dvs. de companie si ii pot imbolnavi sau chiar pot fi fatale.

          Acces non-stop la apa potabila proaspata. La fel ca si fiintele umane, animalele de companie au nevoie de acces facil la apa pentru a supravietui. Ofera intotdeauna un vas curat si proaspat cu apa tuturor animalelor aflate in grija ta. Daca animalul tau. de companie este din categoria vietuitoarelor acvatice, cum ar fi pestii si testoasele, curata acvariul cel putin o data pe saptamana.

          Masinile, cainii agresivi si pradatorii reprezinta o amenintare continua pentru pisici, motiv pentru care ar trebui tinute in casa pentru propria lor siguranta. Multor pisici le place sa aiba un pat acoperit sau un spatiu asemanator unui cocon in interior, unde se pot retrage si se pot simti in siguranta. Daca va lasati cainele sa iasa in curtea ingradita fara lesa, asigurati-va ca poarta o zgarda cu numele sau si este microcipat, iar microcipul este inregistrat si informatiile tale. de contact sunt actualizate.

          ÃŽngrijirea adecvata a animalelor de companie include, de asemenea,.exercitiile fizice.  Acestea sunt o parte importanta a sanatatii mentale, dar si fizice a animalului dvs. de companie. Asigura-te, asadar, ca are parte de reprize de joaca actve.

          Pentru a te asigura ca animalul tau de companie este sanatos si agil, ar trebui sa il duci la un medic veterinar de incredere pentru controale de sanatate cel putin o data pe an. De asemenea, este esential sa tii pasul cu schema de vaccinare. Dintii curati si gingiile sanatoase joaca, de asemenea, un rol important in sanatatea prietenului tau.

  • Articole similare