• Cum sa avem grija de pielea noastra, in timpul iernii

     


    Iarna pe care o traversam este una deosebit de calda, insa pielea noastra are nevoie de ingrijire si in aceasta perioada. Temperaturile, chiar daca sunt mai mari decat in alte ierni, ne afecteaza, totusi, tenul si este important sa il pastram intr-o forma cat mai buna pana la sosirea primaverii. Iata cateva sfaturi ale specialistilor in frumusete, de care e bine sa tii cont:

     

    1. Hidrateaza-ti frecvent pielea!

    Cremele hidratante care contin substante precum ceramide, acid hialuronic si petrolatum vor ajuta la retinerea si etansarea umiditatii in piele. Alegeti creme mai consistente in locul lotiunilor mai usoare. In magazinele cora, vei gasi o gama diversa de produse cosmetice si de ingrijire, dintre care il poti alege pe cel mai potrivit pentru tine.

     

    2. Alege un demachiant cu proprietati de hidratare.

    Stim deja ca regula demachierii in fiecare seara, fara exceptie, este una vitala pentru sanatatea tenului tau. Utilizeaza produse de curatare blande, hidratante, fara parfum pentru curatarea zilnica si pentru indepartarea machiajului.

     

    3. Limiteaza dusurile fierbinti

    Vremea de iarna aduce dorinta de dusuri lungi si fierbinti, dar apa fierbinte iti va usca si mai mult pielea. Limiteaza dusurile la 15 minute si foloseste apa calduta, pentru a evita iritarea tenului.

     

    4. Evita scruburile dure si produsele parfumate

    Lufa, manusile de baie si scruburile pot irita pielea uscata si pot duce chiar la eczeme. In acest sezon, sfatul specialistilor este sa folosesti sapunuri si geluri de dus fara parfum, cat mai blande si prietenoase cu pielea ta.

     

    5. Foloseste si iarna produsele pentru protectie solara

    Chiar daca razele UVB ale soarelui nu sunt la fel de puternice iarna, razele UVA sunt inca prezente si iti pot afecta tenul, accelerand inclusiv procesul de imbatranire. Nu uita sa folosesti o crema SPF 30+ in fiecare dimineata si sa o aplicii din nou, pe parcursul zilei, mai ales daca faci activitati de iarna in aer liber.

  • Articole similare