• Ce trebuie sa aiba o canapea ca sa fie buna




    Cumpararea unei canapele este nu doar o investitie in bani, ci si una de suflet. Canapeaua este piesa de mobilier pe care iti vei petrece o mare parte a timpului liber, prin urmare alegerea ei trebuie bine gandita. Iata cateva aspecte pe care merita sa le iei in calcul atunci cand pornesti la cumparaturi:

    Atunci cand ai un animal de casa, alegerea canapelei se complica dintr-o data, pentru ca aceasta trebuie sa fie dintr-un material care sa reziste la ghearele micilor prieteni si care sa fie usor de intretinut, in special in perioadele de naparlire. Asadar, daca ai un animal de casa, ori mergi pe o canapea cu husa detasabila, ori iei in calcul o canapea dintr-o piele naturala.

    Mai presus de orice, o canapea trebuie sa fie confortabila. Suficient de mare incat sa-ti intinzi picioarele, nici prea tare, nici prea moale, astfel incat sederea pe ea sa fie extrem de relaxanta, sa aiba brate moi pe care sa-ti poti aseza capul, sa aiba un spatar ajustat la o inaltime care sa permita o pozitie comoda. Foarte multe dintre canapelele moderne cu aspect minimalist propun spatare joase, fara sutinerea coloanei cervicale. In cazul in care obisnuiesti sa lucrezi la laptop de pe canpea, vei avea nevoie de un spatar suficient de inalt. De asemenea, tine cont de faptul ca o canapea buna este o canapea al carei sezut este intotdeauna mai lat decat spatarul.

    Rezistenta canapelei este un alt factor de care trebuie sa tii cont. Canapelele cu structura metalica sau din lemn vor fi mai rezistente decat cele cu structura din pal. Cu atat mai importanta este structura canapelei atunci cand aceasta este prevazuta cu o extensie. In cazul in care veti folosi extensia des, atunci asigurati-va ca veti alege o canapea cu extensie robusta.

    Ganditi-va si la functionalitatea canapelei, pentru ca in functie de rolul pe care i-l veti atribui, veti face o alegere mai inspirata. Spre exemplu, daca canapeaua este un loc de relaxare in fata televizorului si rolul ei este de a gazdui cat mai multi membri ai familiei, atunci modelul recomandat ar fi cel in L, ajustabil. In schimb, daca dispuneti de un spatiu mai generos, iar canapeua va servi in special pentru intalnirile cu prietenii, atunci puteti considera achizitionarea a doua canapele ne-extensibile, doar cu functia de asezare.



  • Articole similare