• Ten perfect chiar si in anotimpul rece




    Vremea rece vine la pachet cu piele uscata si iritata. Vantul si frigul deshidrateaza pielea, o inroseste si o scuameaza, fara sa mai mentionam dezastrul acestora asupra buzelor. Pe de alta parte, frigul este benefic asupra pielii, prin efectul de anti-aging, insa pentru a te bucura de asta, trebuie sa stii cateva trucuri de ingrijire care vor atenua din brutalitatea frigului. Dincolo de frig, pe timpul lunilor cu vreme rece, pielea sufera si din cauza diferentelor mari de temperatura intre afara si inauntru, deshidratarea fiind si mai mare din aceasta cauza. Pentru a mentine pielea supla si hidratata, iata o rutina de ingrijire pe care ai putea-o aplica in lunile cu vreme rece:

    Incearca sa faci dusuri nu foarte fierbinti. Desi nimic nu suna mai bine ca un dus fierbinte dupa o zi petrecuta in frig, apa fierbinte deshidrateaza si usuca pielea inca si mai mult. Chiar daca preferi dusul fierbinte, ai grija ca acesta sa nu dureze mai mult de zece minute. Pentru a te asigura ca oferi o prima hidratare pielii chiar din timpul dusului, ai putea folosi un gel de dus care sa contina acizi grasi din uleiuri naturale.

    Folosirea unei creme de fata hidratante. Dupa fiecare spalare, dar mai ales dupa un dus fierbinte, aplicati o crema hidratanta bogata in lanolina si uleiuri naturale. Daca nu va plac straturile groase de crema pe fata, puteti apela la un serum de hidratare, bazat pe acid hialuronic si glicerina. Incercati sa folositi serumul de doua ori pe zi.

    Folositi un make-up care va ajuta la hidratare. In timpul lunilor friguroase, incercati sa inlocuiti formulele pe baza de pudra cu cele pe baza de crema care contin agenti de hidratare, precum glicerina si vitamina E.

    Apelati la geluri de curatare care protejeaza pielea. Un sapun prost ales va poate usca si irita pielea si mai tare. Incercati sa alegeti un gel de fata impotriva uscaciunii, fara alcool, pentru ca acesta irita si mai tare pielea deshidratata.

    Protejati-va fata in zilele cu vant puternic. Frigul aspru in combinatie cu vantul afecteaza foarte mult pielea fetei, de aceea este indicat ca in aceste zile sa aveti o esarfa cu care sa va protejati.

    Aplicati o crema de soare. In zilele insorite de iarna, zapada reflecata razele soarelui, ceea ce creste riscul expunerii la soare. De aceea, atunci cand esti pe skiuri, te plimbi prin parc sau pur si simplu te joci in zapada, aplicarea cremei cu protectie solara este la fel de importanta ca vara.


  • Articole similare