• Cum iti pregatesti picioarele pentru iarna

    Cum iti pregatesti picioarele pentru iarna

    Apropierea sezonului rece inseamna pregatiri pentru intregul nostru organism, pentru a trece cu bine peste lunile friguroase ale anului. De multe ori, tindem sa ne concentram asupra parului, mainilor si fetei, considerand ca ele sunt cele mai expuse intemperiilor. Picioarele noastre au, insa, si ele nevoie de ingrijire, pentru ca ele suporta o buna parte din efortul din fiecare zi si, de aceea, te sfatuim sa nu le neglijezi. Iata cum poti sa le pregatesti, astfel incat sa faca fata cu brio sezonului de iarnă.


    Primul aspect de care trebuie sa te ocupi este pedichiura. Daca in timpul verii, din motive lesne de inteles, unghiile tale de la picioare au fost tot timpul infrumusetate cu ajutorul lacului colorat, este timpul sa le dai o pauza. Curata-le periodic, ca de obicei, insa, macar cateva saptamani lasa-le acoperite doar cu un lac protector. In acest fel le dai timp sa isi revina la consistenta si compozitia naturala si vor putea face fata mai usor zilelor lungi in care vor fi acoperite de ciorapi si de sosete calduroase, fiind mai protejate de riscul apartiei bacteriilor.

    Daca simti, totusi, ca unghiile tale au nevoie de mai multa ingrijire, le poti oferi un tratament special chiar in intimitatea casei tale. Foloseste un ulei pentru unghii cu proprietati antifugice speciale, cum ar fi uleiul din arbore de ceai, care le va rasfata si le va feri de aparitia ciupercilor.

    Un alt tratament eficient si usor de realizat chiar la tine acasa, pentru zilele in care iti simti picioarele reci, consta in gomajul cu ulei de masline amestecat cu sare grunjoasa. Va indeparta celulele moarte si iti va reactiva circulatia sanguina.

    Nu uita sa iti achizitionezi o crema hidratanta, special pentru picioare, si sa o folosesti cu regularitate. Merita sa faci aceasta investitie, pentru ca, daca pielea este ingrijita corespunzator, va fi mai putin afectata de temperaturile scazute, iar acest lucru va insemna un avantaj major nu doar pentru sanatatea picioarelor tale, ci si pentru confortul tau de fiecare zi.
  • Articole similare