• Cum sa ai un zambet stralucitor de alb

    Cum sa ai un zambet stralucitor de alb

    Un zambet fermecator fara dinti sanatosi si albi nu se poate. De aceea, vizitele regulate la medicul stomatolog sunt obligatorii. Totusi, in ciuda unei danturi sanatoase, dintii nu sunt totdeauna atat de albi pe cat ti-ai dori. Trebuie sa stii ca alimentele dar si anumite obiceiuri, precum fumatul sau consumul anumitor bauturi, afecteaza smaltul dintilor. Albul dintilor se pastreaza in primul rand printr-o dieta sanatoasa. Solutiile de albire sunt multe, singura problema ramane alegerea celei care ti se potriveste mai mult. Ca intotdeauna, o informare buna, cu aspectele pro si conta, te va ajuta sa alegi in cunostinta de cauza:


    Apa de gura cu efect de albire a dintilor – o solutie lichida care se foloseste de doua ori pe zi, dupa perierea dintilor. Se clateste intreaga gura timp de un minut. Avantaje: e usor de folosit si nu presupune o procedura de durata. Nu afecteaza smaltul dintilor si contribuie la mentinerea unei respiratii proaspete. Dezavantaje: nu e cea mai eficienta metoda, avand in vedere ca lichidul intra destul de putin in contact cu dintii. Deci, e nevoie si de trei luni pentru a vedea primele efecte de albire. In plus, solutia nu prea da randament in cazul celor cu dantura foarte ingalbenita. Tot la capitolul minusuri: din cauza continutului ridicat de alcool, poate provoca iritarea mucoasei bucale dupa o folosire indelungata.

    Benzile de albire contin o substanta de albire. Se aplica pe dinti si se indeparteaza dupa o jumatate de ora. Trebuie folosite zilnic timp de macar doua saptamani. Avantaje: nu sunt un tratament prea scump. Se gasesc in farmacii sau magazine de profil. Contin o cantitate redusa de agent de albire, deci sunt potrivite pentru cei cu gingii sensibile. Dezavantaje: benzile albesc doar locul pe care sunt lipite, deci zonele de margine, putin rotunjite, vor pastra culoarea initiala. De asemenea, sunt recomandate pentru cei care nu au o coloratura foarte pronuntata.

    Kitul de albire contine un dispozitiv ce poate imbraca coroana dentara, un gel de albire si o mini-lampa cu rol de accelerare a procedurii. Lampa este atasata la dispozitivul in care se pune gel si care apoi se aplica pe dinti. Trebuie purtat o ora pe zi, timp de cel putin o saptamana. Avantaje: albeste dintii cu pana la 10 nuante dupa 7-12 aplicari consecutive. Este mai ieftin decat un tratament de albire la stomatolog. Dezavantaje: in fiecare zi a tratamentului trebuie sa ai la dispozitie o ora pentru a purta dispozitivul. Cele 10 nuante de albire nu se obtin in cazul unor dinti foarte patati si colorati. Nu toate chiturile de acest fel sunt la fel de eficiente. Depinde de marca si ar fi util sa citesti si recomandarile celor care le-au mai folosit. 
  • Articole similare