• Idei originale pentru Haloween



    Halloween este o sarbatoare de origine celtică, din ce în ce mai populara in Romania. Chiar daca este relativ nou promovata in tara noastra, ea a devenit rapid indragita, mai ales de copii, care se bucura de elementele decorative sim desigur de dulciurile care sunt impartite cu aceasta ocazie. 

    Vedeta absoluta este dovleacul sculptat, care este intruchiparea lui Jack-o’- Lantern si care le da celor mici ocazia de a-si folosi la maximum imaginatia si talentul.

    Pentru a te bucura impreuna cu copiii din familia ta de aceasta sarbatoare, iata cateva idei care vor contribui la spiritul sarbatorii.

    In loc sa cumparati un costum specific, incercati sa va utilizati fantezia si sa realizati unul din obiectele pe care le aveti deja in casa. Un cearsaf frumos desenat ii poate transforma pe micuti in fantome simpatice, un costum barbatesc imprumutat de la sot poate fi perfect pentru a te deghiza intr-un ”bancher” original, iar o simpla fusta neagra, o camasa alba, o palarie si o umbrela te pot ajuta sa o recreezi pe celebra Mary Poppins.

    Dulciurile sunt una dintre bucuriile celor mici si abia asteapta sa te provoace cu ”trick or treat”. Insa, daca nu vrei sa exagereze cu zaharul, poti realiza un platou cu fructe frumos decorate pe care sa le oferi, astfel incat sa echilibreze aportul de glucide cu unele mai naturale.

    Un spectacol de karaoke chiar la voi acasa poate fi exact ce trebuie pentru ca atmosfera sa fie una de petrecere. Este seara perfecta in care nu doar sa cantati, ci si sa va transformati in cantaretii preferati. Un pc de machiaj, eventual niste peruci si cateva accesorii vestimentare si artistul preferat al fiecaruia poate ”aparea” chiar in sufrageria voastra.

    Cat despre sculptarea dovleacului, acesta poate fi un bun prilej de distractie cu familia sau cu prietenii apropiati. Daca spatiul iti permite, organizeaza un mini-atelier chiar la tine acasa si tranforma operatiunea intr-un concurs cu premii. Cel mai reusit dovleac poate fi desemnat prin vot secret, astfel incat nimeni sa nu se supere, iar castigatorul poate primi un premiu simpatic.

  • Articole similare