• Cum sa ai grija de sanatatea ochilor tai



     Ochii sunt mai mult decat oglinda sufletului nostru, cum le place poetilor să spuna. Sau decat organe esentiale din corpul omenesc, asa cum ii cosidera cei mai pragmatici. In fiecare zi, ne ajuta sa descoperim lumea, ne ghideaza pasii, ne ofera bucuria lecturilor, a observatiei sau a frumusetii din jur. De aceea, trebuie sa ii rasplatim cu grija si interes, pentru a-i mentine sanatosi pentru cat mai multa vreme. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai ochii in forma excelenta:

    Straduieste-te sa ai un program alimentar sanatos si alimentar. Mananca in fiecare zi portiile de fructe si de legume recomandate. Ele iti vor oferi o multime de vitamine si de minerale de care vor beneficia si ochii tai.

     Incearca sa iti pastrezi greutatea in limite sanatoase. Obezitatea are de multe ori ca efect aparitia diabetului, o afectiune care poate produce glaucom sau retinopatie.

     Poata ochelari de soare cu filtre UVA si UVB. Acestia au calitatea de a bloca radiatiile solare care, pe termen lung, iti pot afecta vederea. Si, in plus, daca tinem seama de cochetaria feminina, sunt si un accesoriu foarte chic, pe care il pot integra cu succes in tinutele tale.

     Daca obisnuiesti sa porti lentile de contact, respecta fara exceptie, recomandarile de utilizare ale acestora. Spala-te pe maini inainte sa le fixezi, curata-le cu regularitate si nu amana sa le inlocuiesti, atunci cand acest lucru este necesar.

     Odihneste-ti privirea. Chiar daca esti captivata de munca la computer sau de aplicatiile de pe telefonul mobil, ia-ti ochii de la ecran la fiecare 20 de minute si relaxeaza-i privind la distanta, timp de 20 de secunde.

     Mergi la medic de fiecare data cand ai simptome oculare. Poate ca nu ti se pare asa de grav ca privirea ti se impaienjeneste, din cand in cand, insa acest lucru poate reprezenta debutul unor afectiuni serioase, care se pot agrava mai curand decat iti poti imagina.

  • Articole similare