• Trucuri ingenioase pentru curatarea bijuteriilor din argint

    Trucuri ingenioase pentru curatarea bijuteriilor din argint

    Cine nu are macar o bijuterie din argint care ii este foarte draga? Problema cu bijuteriile din argint este ca dupa o anumita perioada de purtare, acestea se innegresc usor si pierd din stralucirea initiala. Pentru a evita acest lucru, iata ce puteti face:


    Faceti o pasta din 45 de grame de bicarbonat de sodiu si doua linguri de apa, aplicati pasta cu ajutorul unui burete, frecati si apoi curatati. Va rezulta o mica magie !

    Un alt truc este de a fierbe un litru de apa cu o lingura de bicarbonat si o bucata de folie de aluminiu, in care sa scufundati pentru 10-20 de secunde bijuteria din argint innegrita. Aceasta va avea o transformare uimitoare. 

    Pentru un plus de stralucire, imbracati un castron mic in folie de aluminiu si umpleti-l cu apa fierbinte. Adaugati o lingura de detergent de rufe (pudra) si lasati bijuteria la inmuiat pentru cateva minute. Clatiti si uscati si veti avea stralucirea dorita. 

    Daca bijuteria voastra are pete, atunci ketch-up-ul va poate fi de mare folos. Curatarea se face simplu. Lasati bijuteria in ketch-up pentru minim 15 minute, apoi frecati cu un mic prosop si clatiti

    Pasta din amidon cu apa face si ea minuni. In cazul acesteia, pasta se lasa pe bijuterie pana se usuca, apoi se indeparteaza cu ceva abraziv. 

    Apa minerala in care ati stors lamaie sau limeta functioneaza si ea pentru redobandirea stralucirii. 

    Daca veti freca o bijuterie cu pasta de dinti, cu ajutorul unei periute, veti reusi, de asemenea, sa indepartati petele.
  • Articole similare