• Prajitura de post cu morcovi

     


    Urmeaza o aniversare importanta in familie in aceasta perioada si doresti sa iti mentii decizia de a tine post? Aceasta reteta de prajitura cu morcovi este exact ce iti trebuie pentru a marca ocazia speciala, dar si a respecta rigorile postului:

    Ingrediente

    2 linguri seminte de in macinate

    250g  faina simpla

    2 lingurite praf de copt

    1 lingurita de scortisoara macinata

    275g  zahar tos auriu

    50g nuca de cocos deshidratata

    Un varf de cutit de sare

    225 de ml de ulei de floarea soarelui  plus o cantitate mica pentru ungerea vasului de coacere

    2 linguri de marmelada fina

    3 linguri lapte de soia

    300g morcovi, curatati si rasi grosier

     

    Pentru glazura:

    200g „crema de branza” vegana

    2-3 linguri sirop de artar

    ½ lingurita pasta de vanilie

    50g jumatati de nuca decojite si prajite

    fulgi de cocos, pentru a decora

     

    Preparare

    Preincalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti interiorul formei in care coaceti prajitura si tapetati baza cu un cerc de hartie de copt.

    Într-un castron mic, amestecati semintele de in macinate cu 6 linguri de apa rece si lasati-le deoparte timp de 10 minute sa se umfle, in timp ce pregatiti ingredientele ramase

    Cerneti faina, praful de copt si scortisoara macinata impreuna intr-un bol mare. Adaugati zaharul tos, nuca de cocos deshidratata si sarea si amestecati impreuna. Adaugati uleiul, marmelada si laptele de soia si amestecati pana se combina.

    Adaugati morcovii razuti si semintele de in umflate si amestecati din nou pana se combina bine.

    Puneti amestecul in forma de tort pregatita si coaceti pe raftul din mijloc al cuptorului timp de aproximativ 1 ora si 10 minute, sau pana cand o frigaruie introdusa in mijlocul tortului iese curata. Se lasa la racit in tava de copt timp de 10 minute inainte de a intoarce tortul pe un gratar de racire.

    Pentru a face glazura, bateti branza crema vegana, siropul de artar si vanilia impreuna pana se omogenizeaza. Asezati tortul pe o farfurie mare, intindeti glazura deasupra si imprastiati pe deasupra cu nucile tocate si fulgii de cocos, pentru a decora.

  • Articole similare