• Start la sezonul de gradinarit. Ce plantam primavara

     



     

    Ai facut o pasiune din gradinarit? Putem doar sa te felicitam, pentru ca este o ocupatie foarte sanatoasa: nu doar ca faci miscare in aer liber, dar, de asemenea, contribui la revitalizarea naturii, atat de benefica pentru noi toti. Si sa nu uitam de beneficiile esttetice, de care te vei bucura pe tot parcursul sezonului cald. Iar daca alegerea ta este sa plantezi legume sau mirodenii, cu atat mai bine, pentru ca vei putea gusta cu adevarat rodul muncii tale.

    Primavara reprezinta sezonul in care gradinile revin la viata si, daca vrei sa stii cum poti sa o reimprospatezi pe a ta, iata sfaturile specialistilor in legatura cu ce ar trebui plantam in acest sezon. Desigur, in magazinele cora vei gasi cele necesare pentru a-ti pune in practica ideile, de la seminte, la ingrasamant si unelte de gradinarit.

     

    De la sfarsitul lunii februarie pana la inceputul lunii martie, poti incepe sa plantezi varza, broccoli, conopida, ceapa, praz, andive, fenicul, salata verde si anghinare. Este important sa stii ca, in aceasta perioada, este recomandat sa le plantezi in interior.

     

    Incepand de la mijlocul pana la sfarsitul lunii martie, este timpul pentru semanat mazarea, spanacul, fasolea si rucola in aer liber. In interior, poti incepe sa plantezi ardei, rosii sau vinete.

     

    De la inceputul lui aprilie pana la mijlocul acestei luni, este timpul pentru o prima plantare de ridichi, sfecla, morcov, salata verde si pastarnac in aer liber.

     

    De la mijlocul pana la sfarsitul lunii aprilie, poti semana cea de-a doua cultura de ridichi, sfecla si morcovi in aer liber si sa dai startul primei plantari de cartofi. De asemenea, poti semana bame, busuioc, castraveti si dovlecei in interior. Este si momentul pentru a transplanta in spatiul exterior rasadurile de varza, kale, broccoli, conopida, ceapa, praz, andive si salata verde.

     

    De la mijlocul pana la sfarsitul lunii mai si chiar pana in iunie, dupa ce pericolul de inghet a trecut, poti planta fasole, porumb, dovleac, pepeni si morcovi de vara. De asemenea, poti transplanta in gradina exterioara rosii, ardei, vinete, tomate, castraveti, dovlecei, bame si busuioc.

     

  • Articole similare