Ai facut o pasiune din gradinarit? Putem doar
sa te felicitam, pentru ca este o ocupatie foarte sanatoasa: nu doar ca faci
miscare in aer liber, dar, de asemenea, contribui la revitalizarea naturii,
atat de benefica pentru noi toti. Si sa nu uitam de beneficiile esttetice, de
care te vei bucura pe tot parcursul sezonului cald. Iar daca alegerea ta este
sa plantezi legume sau mirodenii, cu atat mai bine, pentru ca vei putea gusta
cu adevarat rodul muncii tale.
Primavara reprezinta sezonul in care gradinile
revin la viata si, daca vrei sa stii cum poti sa o reimprospatezi pe a ta, iata
sfaturile specialistilor in legatura cu ce ar trebui plantam in acest sezon.
Desigur, in magazinele cora vei gasi cele
necesare pentru a-ti pune in practica ideile, de la seminte, la
ingrasamant si unelte de gradinarit.
De la sfarsitul lunii februarie pana la inceputul
lunii martie, poti incepe sa plantezi varza, broccoli, conopida, ceapa, praz,
andive, fenicul, salata verde si anghinare. Este important sa stii ca, in
aceasta perioada, este recomandat sa le plantezi in interior.
Incepand de la mijlocul pana la sfarsitul
lunii martie, este timpul pentru semanat mazarea, spanacul, fasolea si rucola
in aer liber. In interior, poti incepe sa plantezi ardei, rosii sau vinete.
De la inceputul lui aprilie pana la mijlocul
acestei luni, este timpul pentru o prima plantare de ridichi, sfecla, morcov,
salata verde si pastarnac in aer liber.
De la mijlocul pana la sfarsitul lunii
aprilie, poti semana cea de-a doua cultura de ridichi, sfecla si morcovi in aer
liber si sa dai startul primei plantari de cartofi. De asemenea, poti semana
bame, busuioc, castraveti si dovlecei in interior. Este si momentul pentru a
transplanta in spatiul exterior rasadurile de varza, kale, broccoli, conopida,
ceapa, praz, andive si salata verde.
De la mijlocul pana la sfarsitul lunii mai si
chiar pana in iunie, dupa ce pericolul de inghet a trecut, poti planta fasole,
porumb, dovleac, pepeni si morcovi de vara. De asemenea, poti transplanta in
gradina exterioara rosii, ardei, vinete, tomate, castraveti, dovlecei, bame si
busuioc.