• Pasiunea ta e gradinaritul? Iata ce trebuie sa faci la inceputul primaverii!

     



     

    Primavara este anotimpul pe care il asteotam cu nerabdare, pentru a vedea intregul spectacol al momentelor in care natura revine la viata. Pentru cei care si-au facut un hobby din gradinarit, acest sezon este cu atat mai important, pentru ca este cel in care pregatim gradina pentru sezonul cald. Daca si tu ai facut o pasiune pentru cultivarea de plante, iti prezentam cateva dintre activitatile considerate de specialisti necesare la inceputul primaverii, astfel incat sa ai o gradina spectaculoasa in anotimpurile care urmeaza. In magazinele cora, te asteptam cu produsele si uneltele necesare pentru ca aceasta etapa sa fie cat mai usoara.

     

          Comanda acum bulbi si seminte pentru flori de vara. Unele flori, precum criniii sau gladiolele, trebuie sa fie plantate la inceputul primaverii, pentru a reusi sa se dezvolte frumos si sanatos.

          Incepe curatenia generala in gradina, indepartand frunzele si alte resturi de pe paturile de flori si de pe margini. Pune materia organica moarta pe care ai curatat-o in cosul de compost pentru a se descompune. ÃŽndeparteaza buruienile pe care le poti vedea si fie arde-le, fie pune-le si pe ele in cosul de deseuri. Nu le transforma in compost, deoarece semintele vor germina si iti vor cauza probleme mai tarziu.

          Daca solul din gradina ta. este pregatit, pune un strat de 5 cm de materie organica - cum ar fi gunoi de grajd bine putrezit, compost sau deseuri verzi reciclate - pe marginile suprafetei de gradinarit.

          Daca ai si o sera, spala exteriorul acesteia cu dezinfectant sau detergent. Acest lucru va lasa sa patrunda mai multa lumina in timpul lunilor de crestere a plantelor, indepartand in acelasi timp potentialele surse de daunatori. Este recomandat sa  dezinfectezi si interiorul sticlei - daunatorii si germenii care rezista in timpul iernii pot supravietui in cele mai mici colturi.

          ÃŽndeparteaza resturile de plante de pe podea si spala suprafata cu o solutie fierbinte de dezinfectant de gradina. De asemenea, spalai ghivecele si tavile pentru seminte pentru a preveni bolile care pot afecta plantele tinere. Aeriseste bine sera in urmatoarele doua zile, astfel incat sa se usuce bine.

  • Articole similare