• Paste cu spanac si ricotta


     

    Spanacul este una dintre primele trufandale care apar la inceputul primaverii si este renumit pentru calitatile sale nutritionale, dar si pentru beneficiile pe care le aduce organismului nostru. Iti prezentam o reteta conceputa de celebra Anna Del Conte, care iti va oferi sansa se te bucuri de intreaga savoare reinterpretata a spanacului.

     

    Ingrediente

    150 g farfalle sau tagliatelle uscate

    200 g spanac proaspat sau spanac decongelat

    50g unt nesarat

    1 catel de usturoi, tocat marunt

    125 g ricotta

    nucsoara proaspat rasa

    1 lingura branza pecorino rasa

    sare si piper negru proaspat macinat

     

    Preparare

    Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet sau pana cand sunt al dente. Scurgeti si pastrati o cana din apa in care au fiert.

     

    Daca folositi spanac proaspat, fierbeti-l cu putina apa intr-o cratita timp de 1-2 minute sau pana cand este gatit, apoi lasati sa se raceasca. Stoarceti tot lichidul din spanac cu mainile si taiati grosier.

     

    Topiti untul intr-o tigaie mare. Dupa ce s-a spumat, adaugati spanacul, usturoiul, pastele fierte si un strop din apa in care ati fiert pastele si gatiti timp de 2-3 minute, amestecand des. Adaugati mai multa apa, daca este necesar. Adaugati ricotta si gatiti usor in timp ce amestecati cu o furculita.

     

    Se condimenteaza cu nucsoara, percorino, sare si piper si se serveste.

     

     

  • Articole similare