Spanacul este una dintre primele trufandale
care apar la inceputul primaverii si este renumit pentru calitatile sale
nutritionale, dar si pentru beneficiile pe care le aduce organismului nostru.
Iti prezentam o reteta conceputa de celebra Anna Del Conte, care iti va oferi
sansa se te bucuri de intreaga savoare reinterpretata a spanacului.
Ingrediente
150 g farfalle sau tagliatelle uscate
200 g spanac proaspat sau spanac decongelat
50g unt nesarat
1 catel de usturoi, tocat marunt
125 g ricotta
nucsoara proaspat rasa
1 lingura branza pecorino rasa
sare si piper negru proaspat macinat
Preparare
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe
pachet sau pana cand sunt al dente. Scurgeti si pastrati o cana din apa in care
au fiert.
Daca folositi spanac proaspat, fierbeti-l cu
putina apa intr-o cratita timp de 1-2 minute sau pana cand este gatit, apoi
lasati sa se raceasca. Stoarceti tot lichidul din spanac cu mainile si taiati
grosier.
Topiti untul intr-o tigaie mare. Dupa ce s-a
spumat, adaugati spanacul, usturoiul, pastele fierte si un strop din apa in
care ati fiert pastele si gatiti timp de 2-3 minute, amestecand des. Adaugati
mai multa apa, daca este necesar. Adaugati ricotta si gatiti usor in timp ce
amestecati cu o furculita.
Se condimenteaza cu nucsoara, percorino, sare
si piper si se serveste.