• Briose cu glazura de cafea, un desert perfect pentru 8 Martie

     



    Doresti ca, de 8 Martie, sa oferi un cadoul delicios mamei tale sau unei alte femei din viata ta? Sau, pur si simplu vrei sa te rasfeti chiar pe tine insati? Iata o reteta care va adauga un plus de savoare acestei sarbatori. Creatoarea ei este Sarah Cook, specialista britanica in domeniul culinar. Asa cum te-am obisnuit, toate ingredientele necesare te asteapta, intr-o varietate de sortimente, in magazinele cora.

    Ingrediente:

    Pentru briose:

    75 g zahar tos auriu

    75 g zahar brun moale

    175 g faina simpla

    50 g migdale sau alune macinate

    1 lingura pudra de cacao, plus suplimentar pentru ornat

    1 lingurita praf de copt

    125 g unt nesarat topit

    2 oua mari

    2 de linguri granule de cafea instant, dizolvate in 2 linguri de apa clocotita

    boabe de cafea, pentru decor

     

    Pentru glazura

    250g unt nesarat, moale

    400 g zahar pudra

    1 lingura granule de cafea instant, dizolvate cu 2 linguri de apa clocotita

    1 lingurita extract de vanilie

    2 linguri lapte

     

    Preparare:

    Pentru a face briosele, preincalziti cuptorul la 190C si puneti intr-o o tava 12 forme de hartie pentru briose..

    Puneti zaharul din compozitia pentru briose, faina, nucile macinate, cacao, praful de copt, untul topit si ouale intr-un castron mare. Turnati deasupra si cafeaua instant. Bateti cu telul electric pana se omogenizeaza.

    ÃŽmpartiti amestecul in formele de hartie si coaceti timp de 16-18 minute pana cand compozitia creste si devine elastica la atingere. Se lasa sa se raceasca in cuptor cateva minute, apoi se transfera tava pe un blat,  pentru a se raci complet.

    Pentru a face glazura, puneti untul intr-un castron mare apoi cerneti zaharul pudra. Amestecati cafeaua, vanilia si laptele intr-un castron mic si turnati in amestecul de unt. Bateti cateva minute cu telul electric pana compozitia devine deschisa la culoare si pufoasa.

    Turnati glazura pe fiecare briosa, apoi decorati cu cateva boabe de cafea si pudra de cacao.

     

  • Articole similare