• De ce ar trebui sa introducem in alimentatie produsele bio



    Spunem adeseori ca sanatatea e mai buna decat toate, insa de prea multe ori ajungem sa facem alegeri gresite pentru sanatatea noastra. Cum este decizia de a manca pe fuga sau de a manca asa-zisele calorii goale, mancare cu continut caloric mare dar aport nutritiv scazut. Atunci cand vrem sa facem o schimbare in stilul nostru de viata, o recomandare buna este de a ne baza intotdeauna pe ceea ce stim ca este sanatos, si anume o combinatie de fructe cu legume, carne intr-o proportie mai mica iar carbohidrati doar un sfert din ceea ce mancam.

     

    O alta recomandare ar fi aceea de a introduce in dieta noastra produse provenite din agricultura organica si ecologica. Spre deosebire de produsele conventionale, produsele bio sunt obtinute prin tehnici de protejare a solului si prin aplicarea controlata a pesticidelor, insecticidelor, fungicedelor si fertilizatorilor in ciclurile de productie. Astfel, produsele bio au cantitati mici sau sunt complet lipsite de urme chimice.

     

    Din punct de vedere nutritiv, studii efectuate de-a lungul mai multor ani au dovedit ca acestea sunt mai bogate in vitamine, minerale, enzime si micronutrienti decat cele crescute conventional.

     

    Alte argumente pentru a manca bio tin de impactul pe care productia bio il are asupra mediului. A manca bio inseamna a contribui la o agricultura mai sustenabila si, in cele din urma, la protejarea mediului inconjurator prin reducerea amprentei de carbon.

     

    In ceea ce priveste disponibilitatea produselor bio, o gama variata poate fi gasita si in magazinele cora. Pe de o parte, exista o categorie mare de produse tip conserva (gemuri, dulceturi, pasta de rosii, rosii in conserva, sosuri, compoturi, legume in conserva). Apoi, exista categoria produselor bio obtinute din cereale (mai multe tipuri de faina, paine, cereale pentru lapte, cereale pentru gatit). Pentru pasionatii de ciocolata, sunt disponible si cateva sortimente bio de ciocolata. Si in ceea ce priveste vinul sau cafeaua exista variante bio.

     

    Nu in ultimul rand, cosmeticele si produsele bio se pot gasi si in variante bio. Gamele Alnatura, Nature Bio, Bio Allgreen, Golfera sunt disponibile in toate magazinele cora dar si pe cora.ro.

  • Articole similare