• Trusa gradinarului sau ce trebuie sa cumperi pentru un gradinarit eficient

     




    Esti gradinar amator iar inceputul primaverii te imbie la plantat si gradinarit ? Ei bine, chiar daca suprafata de care te ocupi este una foarte mica, chiar si un balcon de bloc, sunt cateva ustensile fara de care nu vei avea spor la ce ti-ai propus sa faci. Pentru a-ti fi mai simplu, noi am alcatuit o lista cu instrumentele necesare atunci cand te apuci de gradinarit :

     

    In cazul in care te ocupi de o suprafata mica de pamant sau numai de ghivecele de pe balcon, printre uneltele manuale de gradinarit se numara :

     

    Lopatica sau mistria de gradina. Aceasta este esentiala pentru spargerea solului, plantarea semintelor sau a plantelor mici si sapatul buruienilor.

     

    Foarfeca de gradina. Foarfeca te ajuta la tunderea plantelor, la taierea copacilor mici si la taierea florilor.

     

    Stropitoarea. Cu ajutorul acesteia va fi mai simplu sa udati gradina. Ca si recomandare, alegeti stropitoare de dimensiuni medii, usor de depozitat.

     

    Manusi.  Cu ajutorul lor iti vei mentine mainile curate atunci cand vei lucra cu solul si te vei proteja de taieturi si zgarieturi atunci cand plivesti sau tai plantele.

     

    Pentru gradinile mai mari, care necesita mai multe lucrari, puteti pune pe lista :

     

    Cazma. O cazma buna poate fi folosita pentru plantarea, mutarea compostului, lucrul solului si taierea gazonului.

     

    Grebla pentru frunze. Dincolo de faptul ca aceasta se foloseste la strangerea frunzelor toamna, ea poate fi folosita si la curatarea gazonului dupa o furtuna sau taiere de copaci, precum si la insamantare.

     

    Pentru gradinile mai mari care au nevoie de apa in mai multe colturi, vei avea nevoie de furtun si aspersoare.

     

    De asemenea, pentru plantarile de primavara vei avea nevoie de pamant de flori si turba.

     

     

     

     

     

  • Articole similare