• Copilul la piscina: sfaturi pentru o joaca placuta si in siguranta

    Copilul la piscina: sfaturi pentru o joaca placuta si in siguranta

    Vara s-a instalat in drepturi pe deplin, dar inca nu a venit timpul pentru concediu? O zi la piscina, impreuna cu cel mic, este o idee minunata pentru a face fata mai bine temperaturilor caniculare. Va puteti juca in apa, cel mic poate invata primele miscari de inot, iar sub umbrela de soare, o bautura racoritoare sau un desert pot avea un gust delicios. Inainte sa va instalati pe sezlong si de a intra in apa racoroasa, asigura-te ca ai respectat toate masurile de protectie care iti vor apara copilul de orice probleme care ar putea sa apara.

    Desigur, prima noastra recomandare se refera la crema cu factor de protectie solara. Te sfatuim sa alegi una special destinata copiilor, cu ingrediente prietenoase cu pielea lor delicata. Nu astepta sa ajungeti la plaja pentru a o aplica, este mai bine sa faci acest lucru inca de acasa. Cand ajungeti la piscina, o poti reimprospata. Daca nu folosesti un produs waterproof, aplica un nou strat de fiecare data cand copilul iese din apa, dupa o sesiune de balaceala.

    Al doilea sfat important este ca, in permanenta, copilul sa fie supravegheat, indiferent daca se afla in apa sau pe marginea piscinei. Un adult trebuie sa il insoteasca in permanenta, mai ales daca vorbim de copii de varste mici, pana in 12 ani. Nu te baza pe colac sau pe aripioarele de inot, ele nu pot inlocui atentia parintilor! Recomandarea este valabila si daca alegeti sa folositi piscinele portabile, destinate copiilor intre 1-5 ani. Faptul ca ele au dimensiuni mai mici, iar apa nu este adanca nu inlatura riscurile, asa ca vigilenta este necesara.

    Palariuta de soare sau bandana sunt obiecte care nu trebuie sa lipseasca din bagajul pentru piscina si trebuie puse pe capul copilului imediat ce ajungeti acolo. Riscul de insolatie la varste fragede este destul de mare si, ca protectie suplimentara, va sfatuim sa evitati orele in care razele solare au intensitate maxima. De asemenea, asigurati-va ca micutul este in permanenta hidratat.

    Acestea fiind spuse, va dorim distractie maxima si sa va bucurati de vara si de vacanta din plin si in siguranta!

  • Articole similare