• Sfaturi practice in bucatarie

    Sfaturi practice in bucatarie

    Asa cum ti-ai dat seama din titlu, mai jos am insirat cateva ponturi care sa-ti usureze munca in bucatarie. Nu sunt inventii de ultima ora, ci mai degraba trucuri deja experimentate, care si-au dovedit eficienta si care, acum, sunt impartasite.

    Cand fierbi ceva pe aragaz si oala pe care o folosesti e aproape plina, pune deasupra o lingura de lemn. Astfel, compozitia nu va mai da in foc. Deci nu mai murdaresti aragazul si nici nu mai exista pericolul ca flacara sa fie stinsa de lichidul prelins.

    Daca ti-au ramas verdeturi deja tocatemarar, patrunjel, leustean, cimbru sau ce mai folosesti pe post de condiment – pune-le in tavita de cuburi de gheata. Toarna peste ele unt topit si apoi baga-le la congelator. Pentru urmatoarea sesiune de gatit vei avea la dispozitie cubul 2 in 1: verdeata si unt la un loc.

    • Tot forma pentru cuburi de gheata o poti folosi pentru a face cuburi de vin. Astfel, cand nu ai timp sa pui la rece o sticla de vin sau vrei sa prepari rapid o Sangria, poti folosi aceste cuburi si bautura ta nu va fi deloc diluata, asa cum se intampla in cazul folosirii cuburilor de gheata. Trucul e valabil si pentru cafea. Poti face cuburi de cafea pentru zilele caniculare de vara.

    Un ou fiert se va curata foarte usor de coaja si va ramane cu albusul intact, daca il pui intr-o sticla umpluta pe jumatate cu apa pe care apoi o agiti timp de un minut. Scoate oul si inlatura coaja dintr-o miscare.

    Stii care e cantitatea perfecta pentru o portie de spaghete? Exact manunchiul care incape pe gaura unei sticle clasice de plastic.

    Un manunchi de banane va rezista si patru zile in bucatarie, fara se se innegreasca, daca infasori baza cozilor in folie de aluminiu.

    Poti curata morcovii foarte usor si rapid daca folosesti in loc de cutit un burete de sarma, similar celui pe care il folosesti la curatarea vaselor arse.

    Nu reusesti niciodata sa deschizi borcanele de muraturi sau dulceata? Pune borcanul cu capacul in jos intr-un bol cu apa calduta si lasa-l sa stea 15 secunde. Apoi incearca din nou!

  • Articole similare