Asa cum ti-ai dat seama din titlu, mai jos am insirat cateva ponturi care sa-ti usureze munca in bucatarie. Nu sunt inventii de ultima ora, ci mai degraba trucuri deja experimentate, care si-au dovedit eficienta si care, acum, sunt impartasite.
• Cand fierbi ceva pe aragaz si oala pe care o folosesti e aproape plina, pune deasupra o lingura de lemn. Astfel, compozitia nu va mai da in foc. Deci nu mai murdaresti aragazul si nici nu mai exista pericolul ca flacara sa fie stinsa de lichidul prelins.
• Daca ti-au ramas verdeturi deja tocate – marar, patrunjel, leustean, cimbru sau ce mai folosesti pe post de condiment – pune-le in tavita de cuburi de gheata. Toarna peste ele unt topit si apoi baga-le la congelator. Pentru urmatoarea sesiune de gatit vei avea la dispozitie cubul 2 in 1: verdeata si unt la un loc.
• Tot forma pentru cuburi de gheata o poti folosi pentru a face cuburi de vin. Astfel, cand nu ai timp sa pui la rece o sticla de vin sau vrei sa prepari rapid o Sangria, poti folosi aceste cuburi si bautura ta nu va fi deloc diluata, asa cum se intampla in cazul folosirii cuburilor de gheata. Trucul e valabil si pentru cafea. Poti face cuburi de cafea pentru zilele caniculare de vara.
• Un ou fiert se va curata foarte usor de coaja si va ramane cu albusul intact, daca il pui intr-o sticla umpluta pe jumatate cu apa pe care apoi o agiti timp de un minut. Scoate oul si inlatura coaja dintr-o miscare.
• Stii care e cantitatea perfecta pentru o portie de spaghete? Exact manunchiul care incape pe gaura unei sticle clasice de plastic.
• Un manunchi de banane va rezista si patru zile in bucatarie, fara se se innegreasca, daca infasori baza cozilor in folie de aluminiu.
• Poti curata morcovii foarte usor si rapid daca folosesti in loc de cutit un burete de sarma, similar celui pe care il folosesti la curatarea vaselor arse.
• Nu reusesti niciodata sa deschizi borcanele de muraturi sau dulceata? Pune borcanul cu capacul in jos intr-un bol cu apa calduta si lasa-l sa stea 15 secunde. Apoi incearca din nou!