• Cu aerul conditionat la purtator

    Cu aerul conditionat la purtator

    Iulie s-a dovedit a fi o luna de vara capricioasa. Zile cu ploi torentiale si cu racoare, dar si zile cu caldura mare. Zile in care umbra copacilor si a teraselor nu a mai facut fata si doar aerul conditionat ne-a salvat. Ce faci, insa, daca nu ai apucat sa instalezi un aparat de aer conditionat acasa, daca masina nu e dotata cu un astfel de sistem sau la locul de munca nu beneficiezi de asa ceva sau ai colegi care prefera sa-l tina inchis?

    Am gasit solutia, unde altundeva decat in lumea gadgeturilor: dispozitivul portabil de racorire.  Un gadget pe care poti sa-l iei cu tine gratie dimensiunilor reduse si a faptului ca nu trebuie conectat la priza, pentru ca functioneaza cu baterii sau conexiune USB la computer, laptop sau alt incarcator. Il poti pune pe masa, pe birou, pe scaunul din masina, mai aproape sau mai departe de locul in care te afli. Vei primi valuri de racoare si stropi fini de apa perfecti pentru o zi caniculara. Poti ajusta viteza si directia in care este propulsat aerul rece. E o optiune foarte buna pentru dormitoarele copiilor, daca nu vreti sa le montati un aparat traditional de aer conditionat. Pe vreme caniculara, e o placere pentru cei mici, mai ales in timpul orelor de somn.

    E simplu de folosit. Cele mai multe astfel de dispozitive nu cantaresc mai mult de jumatate de kilogram, deci se transporta si se manevreaza foarte usor. Au o cutie in care trebuie sa pui 50 ml de apa sau cuburi de gheata si, daca vrei, o picatura doua de parfum de camera – menta, lamaie sau iasomie – pentru a improspata aerul. Apoi apesi un buton si activezi un mic ventilator. Alegi viteza potrivita de la un alt buton si... asta a fost tot. Ai aer conditionat oriunde vrei!

    Poti gasi un astfel de gadget in diferite forme, culori, cu functii mai multe sau mai putine. Cel mai probabil, bugetul iti va dicta alegerea pentru ca, la fel ca in cazul oricarui gadget, marca, designul si complexitatea influenteaza pretul produsului. Poate costa de la cateva sute, la cateva mii de lei.
  • Articole similare