• Cum sa scapi de problema parului care se ingrasa repede

    Cum sa scapi de problema parului care se ingrasa repede

    Parul gras iti da batai de cap? E o problema cu care se confrunta multi oameni – femei si barbati, deopotriva – dar care poate fi tinuta in frau, daca identifici cauzele si apoi aplici solutiile corecte. E adevarat, un par gras necesita mai multa atentie si ingrijire decat unul care mai degraba devine uscat si aspru odata cu trecerea zilelor. Si nici nu exista tratamente minune care sa-ti mentina parul frumos zile la rand. Dar, cum spuneam, daca stii din ce cauza parul tau se ingrasa la cateva ore dupa ce l-ai spalat, atunci poti gasi un remediu care sa functioneze macar 48 de ore.

    Bolile de piele
    Matreata si alte boli de piele produc dereglari la nivelul scalpului, iar parul este afectat si unul dintre efecte este un par gras, cu aspect deloc placut si greu de aranjat, indiferent daca ai o tunsoare scurta, medie sau lunga. Daca stii ca ai o astfel de afectiune, este important sfatul unui medic dermatolog. Tratarea bolii va insemna o ameliorare a situatiei. Specialistul iti va indica ce creme sau sampoane speciale trebuie sa folosesti si cu ce frecventa. In comert sunt multe produse, dar nu vei sti care e cel mai potrivit pentru tine fara o vizita la dermatolog si, alegand la intamplare, e posibil doar sa agravezi problema, nu sa o rezolvi. 

    Produsele folosite
    Ca regula generala, aproape toate produsele de styling folosite in exces pot ingrasa parul. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la ele definitiv. Trebuie doar sa iti alegi un stilist bun, care sa stie care este sensibilitatea parului tau si sa iti recomande produsele potrivite, cantitatea, modul corect de aplicare si frecventa cu care trebuie sa le folosesti. Tot ca regula generala, nu combina prea multe produse odata. Identifica unul, cel mult doua, care functioneaza in cazul tau si ramai fidela. 

    Folosirea excesiva a placilor de par si a ondulatoarelor
    Parul nu doar ca se deterioreaza mai repede daca folosesti zi de zi placa sau ondulatorul, ci se si ingrasa. Deci, nu-ti face un obicei din a-ti aranja parul in fiecare dimineata cu un astfel de dispozitiv. Mai bine alege o tunsoare care nu are nevoie de multe interventii pentru a fi gata sa pleci la serviciu sau sa iesi la plimbare in oras. Apeleaza la placa si ondulator doar daca ai un eveniment mai important si trebuie sa ai o coafura care sa atraga atentia.

    Par incurcat inainte de spalare
    Multi neglijeaza acest aspect, dar este foarte important sa-ti descurci parul inainte de a-l spala. In plus, nu uita sa te samponezi de doua ori si, la final, sa clatesti foarte bine parul.

  • Articole similare