• Beneficiile masajului

    Beneficiile masajului

    Ca sa stabilim de la bun inceput, toate lumea pare sa fie de acord cu faptul ca masajul are multe beneficii. Fie ca vorbim de o terapie in toata regula sau doar de sedinte ocazionale. Sunt si studii care atesta acest lucru. Un exemplu recent: un studiu realizat in Australia arata ca un masaj muscular de 10 minute, dupa o zi de munca, poate reduce cu 30% starea de disconfort si oboseala. Tot dupa 10 minute de masaj, nivelul hormonului de stres – cortizolul -  scade cu 31%, in timp ce hormonii buni, precum serotonina, cresc cam cu acelasi procent pentru ca, in creier, sunt mai bine irigate cu sange zonele asociate cu controlul nivelului de stres. 

    Dupa lectia stiintifica, sa vedem de ce e bine sa mergem la masaj, macar din cand in cand. Sedintele sunt de 60 sau de 90 de minute, pentru tot corpul sau doar pentru anumite parti pe care vrei sa le scapi de durere si incordare. 

    In primul rand, o sedinta de masaj te relaxeaza atat fizic – prin detensionarea musculaturii, cat si psihic. Scapi de stresul acumulat peste zi sau intr-o perioada mai agitata din viata ta. Si poate e bine sa-ti reamintim ca stresul indelungat poate fi o cauza importanta a noptilor nedormite, a problemelor digestive si a durerilor de cap persistente. Specialistii in domeniu spun ca, pe termen mediu, terapia prin masaj induce o stare generala de bine si relaxare si vei avea un somn cu adevarat odihnitor.

    Tot masajul, facut regulat, poate reduce tensiunea in cazul celor care au astfel de probleme si care risca complicatii cardiace sau renale din cauza tensiunii marite. Explicatia: prin masaj este ameliorata circulatia sangelui in organism. 

    Sistemul imunitar are de castigat in urma unei terapii prin masaj. Avand o stare generala de bine, fara depresie, stres si oboseala acuta, organismul lupta mult mai usor si mai rapid impotriva unor posibile infectii, impotriva racelilor sau a altor factori externi care pot provoca probleme de sanatate. 

    Toate acestea fiind spuse, mai ramane sa va gasiti un bun maseur si timpul necesar sa-l vizitati macar o data pe saptamana.

  • Articole similare