• Cum sa combati febra musculara

    Cum sa combati febra musculara

    Sportul este o activitate placuta si foarte sanatoasa insa, uneori, aduce si mici neplaceri, precum febra musculara. Multe voci spun ca aceasta este, de fapt, o veste buna: ea iti semnalizeaza ca ai antrenat intens anumite zone ale corpului, iar muschii respectivi au lucrat la capacitate maxima. Acest lucru nu este, insa, intotdeauna adevarat. De foarte multe ori durerea este doar o atentionare ca ai fortat prea mult in timpul antrenamentului.  
    Indiferent care este motivul pentru care te-ai ales cu febra musculara, iti vei dori, in mod firesc, sa iti treaca pe cat de rapid este posibil. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa o depasesti si sa reiei antrenamentele la capacitate maxima:

    Exercitii de stretching. In mod normal, ele reprezinta o masura de prevenire a febrei, asadar iti recomandam sa le executi inainte de fiecare antrenament. Daca, totusi, ai neglijat acest lucru, le poti face si dupa ce ai inceput sa ai dureri musculare, pentru ca au si un efect de atenuare a acestora.

    Asigura-te ca ai o alimentatie corecta. Pentru a se putea recupera dupa un episod de febra musculara, organismul tau are nevoie de hrana adecvata. In perioada in care esti afectata de dureri, ia in considerare si o suplimentare cu proteine in dieta ta obisnuita.

    Incalzeste zona cu probleme. O baie in apa cu temperatura cat mai ridicata poate fi de ajutor si are un efect antiinflamator, cu o conditie: sa faci acest lucru intre antrenamente. Evita, insa, o asemenea procedura imediat dupa o sesiune de activitate fizica, pentru ca va avea un efect exact invers. Daca doresti sa previi febra musculara imediat dupa antrenament, este recomandabil sa folosesti o punga cu gheata invelita intr-o tesatura subtire, pe care sa o aplici in zonele in care anticipezi ca ar putea sa apara.

    Continua sa fii activa. Chiar daca, din cauza durerii, nu te simti in stare sa te ridici din pat si ai prefera sa ramai in repaus, fa un efort. Mergi la o ora de yoga sau fa o plimbare usoara, pentru ca miscarea va contribui la vindecarea mai rapida a tesuturilor musculare si la disparitia febrei.
  • Articole similare