• Care sunt avantajele sistemelor de purtare pentru bebelusi

    Care sunt avantajele sistemelor de purtare pentru bebelusi

    Babywearingul nu mai este de mult o noutate pentru mamicile din Romania. Aparut ca o alternativa la clasicul carucior, acest curent le-a convins pe multe femei ca are destule avantaje pentru a fi considerat o optiune valabila in primii ani ai copilului. Indiferent daca vorbim despre wrap, sling sau alte sisteme de purtare, accesorizate sau nu, acestea aduc numeroase beneficii pentru cele care le adopta. Iata cateva dintre ele:

    Contactul direct dintre bebelus si mama. Micutul se simte in permanenta aproape de cea care i-a dat viata, lucru de care are nevoie si care il linisteste.

    Pozitia ergonomica. Un sistem de purtare corect folosit si asamblat ii ofera bebelusului o pozitie corecta, care ii asigura dezvoltarea ideala si confort. Pentru a fi sigura ca sistemul pe care l-ati ales este unul potrivit, va recomandam sa luati legatura cu un consilier in Babywearing.

    Libertatea de miscare. Spre deosebire de carucior, un sistem de purtare poate fi intrebuintat oriunde si oricand, fara sa luam in considerare daca avem acces la un lift sau la rampe speciale.

    Mainile libere pentru mama. Un carucior are nevoie de ambele maini pentru a fi manevrat, in timp ce un sling sau un wrap reprezinta o adevarata varianta ”handsfree” de a-l transporta pe cel mic. Mama isi poate desfasura activitatile obisnuite, se poate bucura de o masa delicioasa sau de o bautura racoritoare, poate citi o carte in timp ce copilul doarme sau observa ce se intampla in jurul sau, simtindu-se protejat si in contact permanent cu mama sa.

    Economia de spatiu. Un sistem de purtare nu necesita o debara sau un loc special in casa unde sa fie depozitat. Poate fi oricand impaturit si pastrat intr-o geanta sau pe un raft din dulap.

    Pretul. Un carucior poate fi destul de scump, mai ales daca alegem o varianta cu multe accesorii. Cu toate ca un obiect de Babywearing performant nu este tocmai ieftin, costul sau este oricum mai redus decat al unui landou. Raportul calitate-pret reprezinta un factor important pentru orice mamica atenta la nevoile copilului sau si la bugetul familiei.

  • Articole similare