• Cum poti sa faci cardio fara sa alergi?

    Cum poti sa faci cardio fara sa alergi?

    Atunci cand vrem sa slabim sau sa ne mentinem in forma, exercitiile cardio sunt prietenele noastre. In general, acest tip de miscare este asimilata cu alergarea pe intervale de viteza sau cu joggningul. Exista, insa, persoane care fie nu indragesc acest tip de activitate fizica, fie au probleme de sanatate care le impiedica sa o practice. Iata alte sporturi care reprezinta tot forme de cardio, dar nu presupun alergare.

    Antrenamentul-circuit este o forma de miscare ce implica alternarea exercitiilor de gimnastica aerobica cu cele de forta. Perioadele de activitate trebuie echilibrate cu cele de pauza, iar nivelul de dificultate trebuie ajustat in functie de nivelul fiecarei persoane in parte.

    Bicicleta de interior este aparatul care iti va oferi un antrenament la fel de sustinut si de intens ca o tura de alergare in parc sau pe banda. Este recomandata persoanelor care au probleme la nivelul genunchilor si nu pot suporta impactul joggingului asupra articulatiilor. Practicat in mod consecvent, ciclismul de interior ajuta atat la arderea grasimilor, cat si la definirea muschilor din intregul corp.

    Antrenamentul pe intervale de inalta intensitate (HIIT) este un tip de activitate fizica pe care iti recomandam sa il practici, mai ales la inceput sub supravegherea unui specialist. Dat fiind ca presupune variatii de intensitate, ajuta la arderea caloriilor mai eficient decat exercitiile desfasurate in ritm constant. Te sfatuim, insa, sa nu fortezi prea tare atunci cand practici acest tip de antrenament, intrucat risti leziuni si accidentari.

    Vaslitul de interior: la fel ca bicicleta de camera, iti ofera o metoda eficienta de a scapa de grasimea nedorita si de a-ti creste masa musculara. Potrivit specialistilor in fitness, fiecare miscare de vaslit presupune activarea a peste 80% dintre muschii corpului, asa ca acest tip de activitate merita toata atentia celor care isi doresc un look tonifiat intr-un timp cat mai scurt.


  • Articole similare