• Diversificarea alimentatiei bebelusului in timpul verii: trucuri pentru o misiune indeplinita!

    Diversificarea alimentatiei bebelusului in timpul verii: trucuri pentru o misiune indeplinita!

    Bebelusul tau a trecut de primele luni si va pregatiti deja pentru momentul important al diversificarii mancarii. Te-ai gandit la nenumarate variante de meniu, ai discutat cu medicul pediatru si ai descarcat de pe internet o multime de retete pe care vrei sa le incerci pentru puiul tau. Suntem, insa, in mijlocul sezonului cald si acest lucru poate reprezenta o provocare. Te asiguram ca vara este prietena buna cu diversificarea alimentatiei celor mici, daca tii cont de cateva recomandari. 

    In primul rand este necesar sa te asiguri ca bebelusul tau este bine hidratat. Odata cu introducerea hranei solide, va avea nevoie si de apa, chiar daca tu continui sa il alaptezi. Mai ales in timpul zilelor caniculare, asigura-te ca micutul tau primeste apa de care organismul sau are nevoie.

    Suntem in plin sezon de fructe, iar oferta din piata sau din magazine este extrem de generoasa. Respecta, insa, indicatiile medicului pediatru si precautiile referitoare la posibilele alergii. Astfel, oricat de tentante ar fi capsunele sau alte fructe cu potential alergenic, abtine-te sa le oferi celui mic, daca medicul spune ca este mai bine sa mai astepti o perioada de timp. Cand va mai creste putin, va avea suficient timp sa se bucure de ele.

    Daca urmeaza sa pleci in excursii sau in vacanta si te asteapta un drum lung, asigura-te ca mancarea celui mic este transportata in conditii proprii. Daca ii pregatesti de acasa o supa sau un piure de legume, foloseste un termos sau un dispozitiv special care te va asigura ca mancarea nu se altereaza in timpul calatoriei. Inainte de a-l hrani, gusta, pentru a verifica inca o data ca hrana sa este in regula.

    Chiar daca ti se pare mai usor sa il hranesti la o terasa sau un restaurant, te sfatuim sa te asiguri ca locul in care mergeti ofera conditii corespunzatoare de preparare a mancarurilor. Cel mai bine este sa apelezi la aceasta solutie doar daca nu ai de ales sau daca mergi intr-un local deja testat de tine in repetate randuri si in care ai absoluta incredere. Daca nu este cazul, mai bine eviti aceasta varianta.

  • Articole similare