• Trucuri pentru calatorii reusite

    Trucuri pentru calatorii

    In plin sezon de concedii si excursii, iata cateva ponturi care iti vor face calatoriile mai usoare si mai placute:

    • Inainte de a pleca, descarca din Google Maps harta cu zona pe care stii ca o vei strabate, astfel incat sa o ai disponibila si offline.

    Pune in bagaj si o fata de perna. Nu e nevoie sa iei o perna ca atare, pentru ca, daca ai nevoie sa atipesti putin, poti umple fata de perna cu haine si va fi neasteptat de confortabila.

    Daca urmeaza o calatorie lunga cu avionul, alege-ti locul online, cand iti rezervi biletul. Te vei bucura de un scaun cu mai mult loc la picioare sau de privelistea pe care ti-o va oferi un loc la fereastra.

    • Tot pentru eventualitatea in care te deplasezi cu avionul, investeste intr-o pereche de sosete cu compresie, care iti vor fi de mare ajutor pentru circulatia sangelui si confortul general al picioarelor.

    Foloseste aplicatia FourSquare pentru a descoperi parole din retelele de wi-fi publice disponibile in zona in care te afli.

    • O alta aplicatie extrem de utila este Google Translate. O poti descarca, astfel incat sa o ai la dispozitie tot timpul, chiar si in zonele in care nu ai internet. In acest fel, iti va fi mult mai usor sa te intelegi cu localnicii, daca tu si acestia nu vorbiti aceeasi limba de circulatie internationala.

    Mergi la cumparaturi in pietele si supermarketurile locale. Daca ai restrictii legate de buget, vei economisi multi bani atunci cand decizi ca nu trebuie sa iei fiecare masa la restaurant. Nu e nevoie neaparat sa gatesti, insa vei descoperi semipreparate sau mancaruri proaspete care iti vor oferi experienta culinara locala si, in acelasi timp, iti vor permite sa iti pastrezi banii pentru alte lucruri interesante pe care le poti descoperi in zona respectiva.

    Scaneaza-ti pasaportul si cartea de identitate si trimite-ti-le pe propria adresa de e-mail. In acest fel, vei avea datele personale la indemana si, de asemenea, o copie care iti va fi de mare folos in caz ca iti pierzi documentele de calatorie.

  • Articole similare