• Timp liber pentru voluntariat

    Timp liber pentru voluntariat

    Ce faci cu timpul tau liber? Citesti, te uiti la filme, te plimbi, practici un sport sau poate ai un hobby. Ar mai fi o modalitate prin care sa-ti ocupi, din cand in cand, cateva ore sau – de ce nu – cateva zile libere: voluntariatul. E un obicei bun cu care incepem sa ne obisnuim si din ce in ce mai multi tineri isi dau seama ca voluntariatul nu inseamna doar o mana de ajutor si o fapta buna, ci poate fi o cura de implinire de sine, un mijloc de a lega noi prietenii si de a redescoperi ca nu intotdeauna banii sunt cea mai buna rasplata pentru munca depusa. 

    Uneori, un zambet, un sincer «multumesc», o mana stransa in semn de apreciere pot valora mult mai mult. In plus, voluntariatul poate fi o foarte buna carte de vizita in CV. Tot mai multi angajatori apreciaza implicarea dezinteresata in campanii sociale, umanitare.

    Daca te incanta ideea de a face voluntariat, ai de unde alege o cauza careia sa-i dedici ore din timpul tau liber. Poti fi voluntar pentru copiii care au nevoie de afectiune si de un partener de joaca intr-o zi de weekend. Sunt destule centre in care poti merge sa inseninezi ziua unui micut cu care viata nu a fost tocmai darnica. Sau poti petrece timp intr-un camin de batrani, acolo unde oamenii singuri se bucura de fiecare vizitator dispus sa le tina companie. Si nu vorbim aici despre activitati medicale sau de ingrijire, ci pur si simplu despre ore petrecute povestind sau la plimbare. 

    Poti fi voluntar pentru protejarea si conservarea mediului inconjurator, iar aici lista de activitati e lunga : de la actiuni de impadurire, la cele de salubrizare a zonelor verzi sau la campanii de constientizare. Si Crucea Rosie lucreaza cu voluntari in diverse proiecte. Poti participa la cursuri de pregatire in caz de dezastre sau pentru acordarea primului ajutor. Poti distribui ajutoare in centre speciale, poti participa la campanii de promovare a sanatatii sau poti organiza si participa in tabere tematice pentru copii. 

    Sunt si organizatii care construiesc case pentru familii nevoiase din diferite zone ale tarii si totul se face cu ajutorul voluntarilor. Asta poate fi o experienta cu totul inedita: sa petreci cateva zile alaturi de alti voluntari, sa inveti cate ceva despre constructii si apoi sa pui umarul la ridicarea unei case. Cu siguranta, la final vei avea un sentiment de implinire si de satisfactie ca din mainile tale a prins forma o casa si ca ai ajutat o familie care avea nevoie de adapost.  

  • Articole similare