• Ce poti sa mananci dupa antrenamentul de la sala

    Ce poti sa mananci dupa antrenamentul de la sala

    Ti-ai facut timp sa mananci echilibrat inainte sa ajungi la sala, sa calculezi caloriile si sa selectezi antrenamentul potrivit in functie de rezistenta? Te simti plina de energie si esti motivata sa iti atingi obiectivele? Desi ai acordat atentie tuturor acestor aspecte pre-antrenament, la fel de important este sa planifici si ce faci dupa terminarea exercitiilor. 

    Gandeste-te ca un program de antrenament sau orice activitate fizica solicitanta are efecte asupra intregului tau organism. Nu este vorba numai de rezultatele pe care le ai la sala, ci si despre ceea ce se intampla in corp in timp ce tu depui efort. De exemplu, muschii tai vor consuma glicogenul, sursa principala de “combustibil” in timpul antrenamentului, ceea ce inseamna ca organismul tau va incerca sa „repare” aceasta lipsa. Din acest motiv, este esential sa consumi alimentele potrivite dupa ce pleci de la sala, care sa iti ofere combinatia potrivita de carbohidrati si proteine.

    De exemplu, quinoa, orezul brun, nucile si painea integrala sunt alimente bogate in carbohidrati, iar o cantitate ridicata de proteine gasesti in tofu, fasole si peste. Iata cateva idei pentru o masa rapida de dupa antrenament: 

    - Ton cu o felie de paine integrala
    - Friptura de vita sau pui gatita la gratar
    - Iaurt grecesc cu fructe de padure si nuci
    - Somon cu orez brun
    - Rondele de orez expandat cu unt de arahide si migdale
    - Smoothie cu diverse combinatii de fructe si legume: spanac, morcov, mar, etc.
    - Omleta cu avocado

  • Articole similare