• Moda costumelor de baie

    Moda costumelor de baie

    Retro. Acesta este cuvantul verii 2018 atunci cand vine vorba de costume de baie. Unii ar spune ca e moda hipster, pentru ca ne intoarcem la stilul de plaja de pe vremea mamelor noastre. Adica, bikinii au acum talie inalta si foarte inalta, acoperind bine soldurile. E o revenire a modei pe placul multor doamne si domnisoare, mai ales ca nu toata lumea reuseste sa-si mentina un corp asa cum vedem la defilarile marilor case de lenjerie intima. Costumele de baie retro mai ascund micile imperfectiuni si iti ofera incredere in tine si siguranta atunci cand mergi la plaja. 

    Anul acesta se mai poarta si asa-numitele tankini. Un fel de costum de baie dintr-o bucata, dar care e de fapt tot un “deux-pieces”: bikini sau pantalon scurt si un maiou care acopera cu totul abdomenul. Au aparut pentru prima data pe piata la inceputul anilor ’90, dar parca acum sunt tot mai cautate. Mai toate magazinele de profil, mai ales cele online, au in oferta modele variate de tankini. Variate sunt si preturile: de la cateva zeci sau sute de lei, la cateva sute sau mii de euro, daca sunt inscriptionate cu un brand de renume. In vara lui 1998, pe coperta unei reviste de moda a aparut un model de tankini creat de Gucci si care costa la acea vreme aproape 2.500 de dolari. 

    In materie de culori si combinatii cromatice, pentru costumele de baie nu pare sa fie nicio regula. Vara lui 2018 are totusi o particularitate: se poarta bulinele, carourile si imprimeurile geometrice. 


  • Articole similare