• Stretchingul, micul prieten al marilor sportivi

    Stretchingul, micul prieten al marilor sportivi

    Sportul a devenit  deja  parte integranta din viata ta si reusesti sa il practici in mod regulat si cu rezultate vizibile. Te felicitam si iti tinem pumnii in continuare! In acelasi timp, te sfatuim sa te asiguri ca, in afara de antrenamentele clasice, respecti de fiecare data si recomandarile in privinta stretchingului. Nu doar ca te va ajuta sa eviti febra musculara, dar iti va oferi mai multa flexibilitate. De aceea, stretchingul este nelipsit din programul marilor sportivi, care nu sar niciodata peste aceasta etapa a antrenamentelor. Un argument excelent care ar trebui sa te convinga ca nici tu nu trebuie sa neglijezi aceasta activitate si ca ai toate motivele sa o incluzi de fiecare data in sesiunile tale de activitate fizica.

    Un stretching corect are, insa, regulile sale, pe care te sfatuim sa le respecti daca vrei sa obtii rezultatele dorite. Iata cateva dintre ele:

    Inainte de a incepe aceasta rutina, asigura-te ca ai efectuat exercitiile de incalzire. Sunt indispensabile daca vrei ca muschii tai sa lucreze la capacitate maxima.

    O repriza de stretching trebuie sa aiba macar 5-10 minute, pentru a fi eficienta cu adevarat.

    • Din acelasi motiv, fiecare miscare trebuie sustinuta pe un interval intre 10 si 30 de secunde.

    Intensitatea miscarilor trebuie sa fie echilibrata: daca nu simti niciun disconfort, atunci trebuie sa cresti intensitatea. Daca deja simti durere, trebuie sa o micsorezi.

    In timpul miscarilor de stretching, continua sa respiri normal.

    Evita plictiseala, executand miscari cat mai diverse. Daca ai nevoie de mai multe informatii sau de asistenta unui specialist, cateva ore de yoga iti vor fi de mare ajutor.

    Foloseste aceste exercitii atat la inceputul, cat si la finalul antrenamentelor obisnuite. Efectul lor este atat de a pregati muschii pentru efort, cat si de a-i ajuta sa se relaxeze la final.

    Lucreaza pe grupe de muschi opuse din punct de vedere anatomic. De exemplu, daca incepi cu exercitii pentru muschii de pe spatele coapsei, continua cu cei aflati in partea din fata.

  • Articole similare