• Cum sa ai grija de articolele din piele naturala

    Cum sa ai grija de articolele din piele naturala

    Pielea naturala este un material scump si este de inteles ca iti doresti sa pastrezi fiecare articol de imbracaminte sau incaltaminte intr-o stare cat mai buna pentru a te bucura de ele cat mai mult timp. Iata cinci sfaturi utile despre cum sa ai grija in mod corespunzator de articolele din piele:


    1. Nu folosi apa pentru a le curata
    Apa poate provoca daune semnificative obiectelor din piele naturala. Incaltamintea din piele intoarsa este si mai sensibila la contactul cu apa, asa ca cea mai buna varianta pentru a o curata este prin frecare usoara cu un prosop uscat. 

    2. Faina de porumb ajuta la indepartarea petelor 
    Pentru petele de ulei sau alte lichide poti folosi cu incredere faina de porumb. Pune un strat de faina peste pata si las-o asa pentru cateva ore. In timpul acesta va absorbi grasimea din piele, iar tot ce trebuie sa faci dupa este sa o cureti cu o perie moale. 

    3. Depozitarea corecta
    Daca le vei arunca pur si simplu intr-un dulap risti ca acestea sa isi piarda forma pana in sezonul urmator si sa se umple de praf, ceea ce iti va da batai de cap, mai ales daca vorbim despre incaltamintea din piele intoarsa. Tine minte ca pielea are nevoie sa respire si de aceea este important sa nu o depozitezi in cutii de plastic.

    4. Investeste in produse profesionale pentru curatat pielea
    O varianta facila sunt lavetele moi de curatare. Le poti folosi pentru haine din piele, pantofi, genti sau alte accesorii. Te vor ajuta sa mentii elasticitatea naturala a pielii si ii va reda stralucirea.

    5. Cumpara un spray pentru impermeabilizare
    Pentru zilele ploioase, foloseste un spray pentru impermeabilizare pentru geanta si incaltaminte. Astfel, vei putea purta in continuare articolele preferate, fara a risca sa le strici. 

  • Articole similare