• Vrei sa iti iei o pisica? Iata ce trebuie sa stii

    A sosit momentul in care simti ca un prieten blanos si cu patru labute si-ar gasi locul perfect in casa ta? 

    Este un sentiment frumos si, daca esti cu adevarat hotarata, merita sa faci acest pas. Indiferent daca iti vei adopta animalutul de la un adapost sau il vei achizitiona de la o felisa, bucuria de a avea compania unei fiinte iubitoare, haioase si capabila de o multime de giumbuslucuri este cu adevarat unica. Insa trebuie sa stii ca  a avea o pisica inseamna mai mult decat pozele adorabile care au cucerit internetul. 

    Un animal de compania implica foarte multa responsabilitate si, inainte de a face acest pas, trebuie sa te documentezi temeinic. Iata cateva dintre lucrurile de care va avea nevoie felina care isi va gasi locul in casa ta.

    Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este sanatatea fiintei care iti va fi noul prieten. Gaseste in apropierea locuintei tale un cabinet veterinar si asigura-te ca are toate cele necesare pentru vaccinare si deparazitare, dar si pentru eventuale urgente medicale. Sunt lucruri pe care nu trebuie sa le omiti, pentru ca de ele depind starea fizica buna si longevitatea micutului tau prieten.

    Tot pentru siguranta pisoiului, si casa ta va avea nevoie de mici retusuri. Indiferent daca locuiesti la etaj sau la parter, instaleaza la toate geamurile pe care le deschizi plasa metalica, special conceputa pentru a rezista ”atacurilor” de gherute.

     O pisica va fi mereu atrasa de ceea ce se intampla in exterior, iar o pasare in zbor sau chiar o insecta i se pot parea suficient de interesanta pentru a sari dupa ele. Iar faptul ca o pisica aterizeaza mereu in picioare este doar o legenda. Riscul ca saritura sa ii creeze probleme grave sau chiar iremediabile este cu atat mai mare cu cat geamul se afla amplasat la un etaj inferior. Si, in orice caz, viata companionului tau nu merita sa fie expusa vreunui risc.

    Alte lucruri pe care trebuie sa le achizitionezi inainte de sosirea pisicii la noul sau domiciliu: litiera (amplasata intr-o zona cat mai aerisita a casei), vase speciale pentru hrana si apa, panouri de sfoara impletita pe care isi poate ascuti gherutele (asta daca nu vrei sa iti sacrifici mobila)

  • Articole similare