• Cat de pregatit esti sa ai un animal de companie?



    Viata alaturi de un animal de companie este plina de satisfactii si de momente de bucurie, insa toate acestea vin la pachet cu multe responsabilitati.
     Iata 4 intrebari esentiale pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a lua decizia de a avea un animal de companie:

    Esti pregatit sa iti iei acest angajament pe termen lung? 
    Daca te gandesti sa iti iei un caine sau o pisica, trebuie sa stii ca, pe langa dragalasenia garantata din primele luni, urmeaza multi ani in care va depinde de tine zilnic pentru tot ceea ce are nevoie: hrana, vizite regulate la veterinar, plimbari etc. 

    Ai suficient spatiu pentru un animal de companie? 
    Daca nu ai o locuinta spatioasa sau ai un program foarte incarcat, iti recomandam sa faci o vizita intr-un petshop. Acolo te asteapta o sumedenie de pesti, reptile, hamsteri, veverite si alte animale mici simpatice, dornice sa vina cu tine acasa.

    Vreunul dintre membrii familiei sufera de alergii sau astm?
     Inainte de a ura bun venit in familie unui animal de companie este bine sa verifici daca ai in familie pe cineva alergic. Daca descoperi acest lucru, nu inseamna ca nu poti tine in casa niciun animal, ci doar ca este bine sa le eviti pe cele blanoase, spre exemplu.   

    Cat timp liber ai la dispozitie? 
    Cel mai important element in relatia cu animalele de companie, ca de altfel in orice relatie, este timpul pe care esti dispus sa il aloci. Un caine are nevoie sa fie plimbat de cel putin doua ori pe zi, hranit si mangaiat. Merita atentia ta, merita sa fie rasfatat și iubit. Tine cont si de faptul ca unele rase sunt mult mai energice si au nevoie sa alerge si sa se joace mai mult timp in parc cu alti caini. Daca nu isi consuma energia afara, o vor face-o in casa, distrugand mobila sau diverse alte lucruri.

  • Articole similare