• Cum sa porti cu stil dungile marinaresti



    Celebrele dungi alb-bleumarin, inspirate din tricourile marinarilor si aduse pe podiumurile de moda de legendara Coco Chanel, fac parte din ”arsenalul” stilistic al fiecarei veri. Clasice si, in acelasi timp vesnic la moda, ele au locul rezervat si binemeritat in garderoba noastra. Exista o multime de feluri de a le pune in valoare si de a le reinventa.

    Iata cateva dintre acestea:

    Cea mai naturala combinatie este cea cu pantaloni albi sau cu o fusta imaculata. Este un look care reproduce fidel modul in care sunt utilizate in uniforma marinarilor si este varianta cea mai frecvent intalnita. Pentru o pata de culoare, apeleaza cu incredere la sandale rosii sau la o poseta asemenea. Daca doresti un aspect mai temperat, la fel de corecta este asortarea lor cu accesorii bej. Pentru un look mai festiv, o pereche de sandale aurii vor crea combinatia perfecta.

    Iti doresti sa te apropii mai mult de spiritul original al lui Coco Chanel si de felul in care aceasta si le-a imaginat? Combina un tricou de bumbac in dungi cu o pereche de pantaloni clasici, dintr-o stofa usoara, inchisi la culoare. Vei parea desprinsa din fotografiile in care legendara creatoare isi facea anuntata declaratia de stil.

    Daca te simti mai indrazneata, preia tema rosie si extinde-o nu doar la accesorii. Un tricou marinaresc arata minunat alaturi de o pereche de pantaloni capri rosii sau de o fusta in aceeasi nuanta.

    Anul 2019 aduce un fel nou si special de a purta dungile marinaresti. Pe acelasi obiect vestimentar, apar combinate dungile verticale si cele orizontale. Efectul obtinut este o noua geometrie stilistica, al carei impact vizual este neobisnuit si plin de prospetime.

    O alta varianta extrem de actuala este utilizarea dungilor nautice in alte culori decat cele clasice. In loc de alb-bleumarin, le vei gasi si in formule precum alb-rosu, alb-galben sau alb-verde. Sunt la fel de interesante si dau semnalul ca esti la curent cu cele mai noi tendinte ale sezonului.

  • Articole similare