• Cum poti scoate rapid petele de grasime de pe haine

    Cum poti scoate rapid petele de grasime de pe haine


    Tuturor ni se intampla ca in cele mai nepotrivite momente sa ne patam hainele. Cel mai suparator este atunci cand ne patam cu grasime haine nou achizitionate. Nu disperati, pentru orice fel de tesatura, exista o solutie. 

    Iata cateva dintre acestea: 

    Pentru o pata recenta de grasime, un truc eficient de a scapa rapid de ea este de a aplica imediat pasta de dinti si de a freca circular. Dupa aplicare, spalati haina respectiva normal, cu apa calda si detergent. 

    Tot pentru o pata recenta, functioneaza foarte bine aplicarea si frecarea cu faina sau pudra de talc. Acestea vor absorbi grasimea si vor face sa dispara pata dupa spalare. 

    In cazul in care aveti de-a face cu o pata mai veche, inainte de spalare, aplicati detergent de vase si lasati-o la inmuiat jumatate de ora. Apoi spalati haina la masina. Daca pata nu a disparut in totalitate, repetati procedeul. 

    Pentru o pata de grasime veche functioneaza si aplicarea unei solutii obtinute din dizolvarea a 4 linguri de sare si 4 linguri de amoniac in 250 de ml de apa calduta. Solutia se aplica peste pata si apoi se freaca bine cu un burete sau o carpa din bumbac. Ulterior, se spala la masina. 

    Amoniacul da rezultate bune si in alte combinatii. Spre exemplu, combinat cu o ceasca de apa si crema de ras. Pasta obtinuta se aplica pe tesatura, apoi se spala la masina. Pentru petele de pe tesaturi albe, un truc recomandat este frecarea acestora cu vata inmuiata in alcool etilic, eter sau amoniac. 

  • Articole similare