• Mici obiceiuri care iti vor aduce un plus de sanatate




    Sanatatea si forma in care esti nu incepe de maine sau de poimaine, ci chiar de astazi.
    Incepe printr-un mic antrenament al vointei care iti va spune gata cu comoditatea, e timpul sa-ti pui in miscare corpul. Odata instaurata o rutina a exercitiilor, acestea vor deveni parte din tine si din viata ta.
    Asadar, incepe chiar de astazi cu un antrenament de 15-20 de minute. Dupa ce ai depasit pragul psihologic al primelor dati, iti va fi mult mai simplu sa cresti atat intensitatea exercitiilor cat si durata lor.

    Ai grija sa mananci la timp. 
    Toti doctorii in nutritie ne spun ca cel mai bun model de urmat este cel pe care, de altfel, il aplicam bebelusilor. Mancatul des, putin si divers este cheia unei vieti sanatoase. Daca ai un program incarcat si estimezi ca nu poti lua pranzul la timp, iti poti concepe de acasa mici caserole cu snack-uri sanatoase, astfel incat sa nu ajungi niciodata la punctul de infometare. Odata ce l-ai atins, organismul iti va cere si mai multa mancare ca de obicei, ceea ce este complet daunator pentru corp pe termen lung.

    Alinta-te si ingrijeste-te! 
    Oricat de incarcata este agenda profesionala si de familie, nu uita ca tu contezi si meriti. A merge la salon pentru coafat sau ingrijire cosmetica echivaleaza de multe ori cu o adevarata sesiune de terapie. Vei iesi de acolo mai increzatoare si cu mai multa pofta de viata.

    Stresul este cel mai nociv element din viata noastra. Ne tulbura somnul, ne afecteaza imunitatea, ne strica echilibrul cu noi si ceilalti din jurul nostru. O metoda buna pentru a reduce stresul este de a petrece cat mai mult timp in natura. Week-end-urile sunt grozave pentru a iesi in aer liber, a merge cu bicicleta, a face bird watch-ing, a face drumetii sau pur si simplu pentru a lenevi pe iarba de pe o pajiste sau dintr-un parc.



  • Articole similare