• Cum sa amenajezi prima ta gradina



    Vara este aproape aici, iar bucuria de a avea un spatiu dedicat florilor in locuinta ta este una speciala, pe care trebuie sa o traiesti macar o data. Indiferent daca locuiesti la casa si ai un spatiu generos in curte sau detii doar un balcon de apartament, poti gasi solutii si merita sa aranjezi macar un mic coltisor verde care sa iti ofere, in fiecare zi, placerea de a vedea plantele cum cresc.

     Iata de ce ai nevoie:

    In primul rand, trebuie sa te documentezi temeinic, pentru a afla care sunt cele mai potrivite plante pentru spatiul de care dispui. Unele se dezvolta doar intr-o gradina spatioasa, altele sunt foarte fericite si in ghiveci. Daca afli de la bun inceput care sunt compatibile cu locuinta ta, vei scuti mult timp si chiar bani.

    Achizitioneaza ustensilele de baza pentru ingrijirea micului tau colt verde. Nu improviza, alege echipamente omologate si cu adevarat potrivite. Pentru a creste fertilitatea solului, apeleaza la ingrasaminte cat mai naturale. De exemplu, compostul, acel amestec din frunze uscate, paie, rumeguş, scoarţă de copac şi resturi vegetale din bucătărie.

    Cauta seminte de buna calitate, de la distribuitori autorizati. Ele reprezinta una dintre cele mai importante investitii in demersul tau de a deveni experta in gradinarit.Testul cel mai bun pentru a verifica daca semintele sunt fertile este sa le scufunzi intr-un pahar cu apa. Daca plutesc, inseamna ca sunt seci. Daca se lasa pe fundul paharului, poti conta pe calitatea lor.

    Tine cont de faptul ca, in momentul insamantarii, solul trebuie sa aiba o anumita temperatura, in general intre 13 si 21 de grade.

    Inainte de a decide care sunte florile pe care vrei sa le plantezi, imagineaza-ti cum va arata gradina daca sunt toate inflorite. In acest fel, vei evalua mai usor daca echista un echilibru cromatic, astfel incat rezultatul final sa corespunda gusturilor tale si sa nu fie prea strident sau prea palid.

    ÃŽn final, iti dorim spor la gradinarit si sa te bucuri de mica ta oaza de verdeata si de frumusete!

  • Articole similare