• Ajuta-ti copilul sa descopere lumea la fiecare plimbare



     Cu mult inainte de a avea varsta scolara, copiii acumuleaza cunostinte si incep sa inteleaga notiuni de baza din aproape toate domeniile. Istorie, geografie, biologie, literatura sunt doar cateva dintre sferele de care micutii se pot apropie inca din frageda copilarie. Iar primii indrumatori sunt chiar parintii.

    Acestia le pot deschide interesul pentru o multime de informatii si le pot stimula curiozitatea de a afla cat mai multe despre mediul inconjurator. Cata vreme totul se petrece cu voie buna si relaxare, rezultatul nu poate fi decat unul pozitiv.

    Iata cum poti sa transformi fiecare plimbare alaturi de copilul tau intr-o mica sesiune educativa.

    Prima conditie este sa te gandesti din vreme despre ce ai vrea sa ii vorbesti si sa te documentezi. Daca este un domeniu pe care il stapanesti foarte bine, atunci e perfect. Daca nu, internetul iti sta la dispozitie si vei afla cu usurinta notiuni elementare despre subuectul respectiv si sfaturi despre cum il poti aborda intr-o discutie cu cel mic. Iata cateva exemple.

    Este vreme frumoasa si urmeaza o plimbare in parc? Iata o ocazie excelenta sa ii vorbesti despre cum se dezvolta plantele si cum ne ajuta sa avem un aer de calitate. In acelasi timp, va primi si cele dintai notiuni despre protectia mediului, pentru ca, atunci cand va afla de ce plantele sunt importante pentru viata noastra, va intelege si de ce este nevoie sa le protejam.

    Drumurile voastre duc catre centrul orasului? 
    Poti sa transformi aceasta vizita intr-o mica lectie de istorie. Opriti-va langa cladirile importante sau de patrimoniu din localitate si spune-i povestea oamenilor care au locuit acolo sau a evenimentelor importante care s-au petrecut in acele incinte. Il va fascina sa afle ca locul sau de nastere a gazduit intamplari semnificative din istorie.

    Aveti programat un drum mai lung, cu masina? 
    Arata-i placerea de a privi un peisaj si de a afla notiuni de geografie. Ii poti enumera care sunt formele de relief, ii poti explica in ce fel s-au format muntii sau care este drumul unui rau de la izvor pana la raurile mai mari sau fluviile in care se varsa. Va fi o experienta interesanta si utila atat pentru copilul tau, cat si pentru tine!


  • Articole similare