• Copilul te bate la cap ca vrea un acvariu ? Iata ce trebuie sa stii

     



    Stim cu totii ca acvariile sunt un mare punct de atractie si, la un moment dat, ideea de a avea un acvariu in sufragerie parea un proiect entuziasmant. Daca ai si un copil care sa insiste periodic pe aceasta ideea, atunci nu esti foarte departe de acest pas. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca acvaristica este o adevarata meserie si doar un mare pasionat o poate duce la indeplinire cu succes. Ce trebuie sa stii inainte de a incepe achizitia unui acvariu ?

     

    Forma si specificatiile tehnice ale acvariului. Daca ti-a trecut prin cap ca dorina copilului va putea fi implinita cumparand un mic bol in care sa incapa 2-3 pesti, atunci renunta de pe acum. Vasele rotunde deruteaza pestii si le scurteaza dramatic viata. Doar un acvariu dreptunghiular sau patrat, cu filtru interior si exterior, incalzitor de siguranta, incalzire sol si iluminare poate satisface nevoile pestisorilor.

     

    Habitatul. Pe langa acvariul in sine, apa, lumina si filtrele de apa, acvariul va mai avea nevoie de sol hranitor, pietricele, plante, pesteri, pietre cu cavitati, perete exterior. Cu alte cuvinte, crearea unui habitat cat mai aproape de cel natural.

     

    Accesoriile. Pentru ingrijirea acvariului, vei avea nevoie de foarfece, penseta, spatula pentru pietris, temporizator, mincioc, cleste pentru plante, adeziv pentru peretele exterior si substrat din spuma.

     

    Curatare. Curatarea acvariului va fi una dintre activitatile cele mai importante. Testarea si inlocuirea apei din bazin trebuie sa se realizeze periodic, dar, cu toate acestea, curatarea excesiva de alge sau folosirea in exces a substantelor de curatarea poate afecta viata pestilor. De altfel, pe langa hrana in exces, curatarea cu prea mult zel a acvariului sunt printre cele mai comune greseli ale incepatorilor. Pentru curatarea eficienta veti avea nevoie si de : preparator de apa, agenti conta algelor, agent natural de curatare a apei, set testare pH si nitrit, mijloc curatare pardoseala, mijloc curatare geam, set inlocuire apa.

     

    Popularea cu pesti. Tot din exces de zel, incepatorii in acvaristica au tentatia de a suprapopula acvariul. Sfatul specialistilot este acela de a acomoda pestii in functie de trasaturile acestora. Spre exemplu, pestii mai sociabili au nevoie de a creste in grupuri. Ca regula, este nevoie un litru de apa pentru fiecare centimetru de lungime al pestelui adult. O alta regula este a observa comportamentul pestilor si de a interveni daca unii dintre acestia dau semne de stres.

     

    Hrana. Pestii trebuie hraniti de doua ori pe zi, dimineata si seara. Daca iti faci griji pentru perioada concediilor, trebuie sa stii ca exista automate de hrana care dozeaza mancarea pestilor in absenta familiei.

     

    Una peste alta, acvaristica este un adevarat hobby, acesta presupune achizitia multot instrumente, si, dincolo de asta, un anumit timp dedicat.

  • Articole similare