• Cum sa iti faci casa mai prietenoasa cu mediul inconjurator


    Sanatatea mediului inconjurator este un lucru foarte important, de care depind calitatea vietii noastre si cea a planetei pe care o lasam mostenire copiilor nostri. De aceea, fiecare dintre noi trebuie sa facem tot ceea ce ne sta in putinta pentru a proteja mediul. Nu este un lucru superficial, ci unul cat se poate de serios, care ne afecteaza pe tot. Exista decizii simple pe care le putem lua chiar la noi acasa, iar impactul lor va fi unul semnificativ. Iata cateva dintre acestea:

    De fiecare data cand este posibil, spala-ti hainele cu apa cat mai rece. In afara de cazurile in care ai de a face cu pete dificile, apa calda nu este necesara pentru a-ti curata hainele. Si ar trebui sa stii ca 90% din energia electrica folosita de o masina de spalat este cea utilizata pentru incalzirea apei. Asadar, utilizarea apei la o temperatura cat mai mica posibil va fi atat o economie la factura de curent, cat si o schimbare benefica pentru mediu.

    Inlocuieste becurile clasice cu unele LED. Chiar daca ti se pare ca acestea din urma au pretul un pic mai mare, este o investitie pe care merita sa o faci. Pe termen lung, vei utiliza mai putina energie electrica, dar, in acelasi timp, vei utiliza si un sistem mult mai eficient din punct de vedere ecologic.

    Instaleaza-ti un termostat care sa monitorizeze sistemele de incalzire si racire a casei. Vei avea o evidenta mult mai clara a energiei pe care o folosesti si, in acelasi timp, vei regla energia termica necesara pentru locuinta ta.

    Daca adori cafeaua, insa vrei sa utilizezi varianta cea mai prietenoasa cu mediul inconjurator, renunta la cea ambalata in capsule si alege varianta vrac. Capsulele, oricat de comod de folosit ar fi, nu sunt ecologice, iar utilizarea lor la scara mare are un impact negativ asupra mediului inconjurator.

    Achizitioneaza un filtru de apa. Vei constata imediat cat de mult se diminueaza cantitatea de plastic consumat in casa ta, doar prin eliminarea clasicelor sticle de apa sub forma de PET. Un filtru de apa este o alegere mult mai eficienta atat din punct de vedere financiar, cat si ecologic.

  • Articole similare