• La teatru in timp de pandemie. Ce reguli trebuie sa respecti

     



    Pandemia de COVID-19 inca nu s-a terminat, din pacate. Cu toate acestea, dorinta de a ne continua viata pe cat de normal este posibil in conditiile epidemiologice este si ea fireasca. Avem nevoie de momente de relaxare si sa ne bucuram de lucrurile care ne provoaca emotie sau placere, iar teatrul este, fara indoiala, unul dintre aceste lucruri. Daca iti doresti sa revii in sala de teatru cat mai repede, trebuie sa stii ca exista mai multe reguli pe care este obligatoriu sa le respecti, pentru a-ti proteja propria sanatate, dar si pe a celor din jur,

    In primul rand, trebuie sa tii cont de faptul ca teatrele nu mai pot vinde bilete pentru intreaga capacitate a salii, ci doar pentru jumatate dintre locurile disponibile. Asadar, daca vrei sa vezi un anumit spectacol, este necesar sa iti rezervi si sa iti cumperi biletul din timp.

    Numarul de copii care pot veni cu tine este, de asemenea, limitat. Conform reglementarilor in vigoare, un adult poate fi insotit de maximum doi copii.

    Distantarea in sala este, la randul sau, o regula necesara, care trebuie respectata. Intre doi spectatori trebuie sa existe un scaun liber, indiferent daca acestia fac parte sau nu din aceeasi familie.

    Evident, masca de protectie este obligatorie, pe toata durata prezentei tale in incinta teatrului. Asadar, nu uita masca acasa si nu o da jos, pentru ca ea ne protejeaza pe toti de raspandirea noului coronavirus. Singura exceptie de la aceasta regula este reprezentata de actori, care nu pot purta masca de protectie atunci cand se afla pe scena.

    Toate aceste reglementari sunt prevazute in acte normative, asadar nerespectarea lor reprezinta o incalcare a legii. Este bine sa stii ca ele pot fi oricand modificate, in functie de evolutia situatiei epidemiologice. Activitatile institutiilor muzeale, a bibliotecilor, librariilor, cinematografelor, studiourilor de productie de film si audiovizual, a institutiilor de spectacole si/sau concerte, scolilor populare, de arta si de meserii, precum si evenimentele culturale in aer liber se pot desfasura numai in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii si al ministrului sanatatii.


  • Articole similare