• Vita Stroganoff, deliciu pentru o seara de toamna

     

    Pe masura ce vremea se raceste, simtim nevoia unor mancaruri mai consistente. Vita Stroganoff poate fi un preparat care sa aduca savoare unei seri obisnuite de toamna, dar si unei intalniri speciale sau unei cine cu prietenii. Legenda spune ca acest fel de mancvare are origini nobile. El ar fi castigat un concurs culinar in Rusia, la sfarsitul secolului XIX, fiind pregatit chiar de bucatarul personal al contelui Pavel Stroganoff, care i-a dat si numele.

    Iata cum poti sa o pregatesti rapid si usor, chiar la tine acasa:

    700 de grame de carne de vita pentru friptura, groasa de aproximativ 4 cm

    200 de grame de ciuperci proaspete, feliate

    2 cepe medii, feliate subtire

    1catel de usturoi, tocat marunt

    Un sfert de casca de unt

    1 ceasca si jumatate de supa cu aroma de vita

    1/2lingurita de sare

    1lingurita sos Worcestershire

    1/4 ceasca de faina

    O cana si jumatate de smantana

    3 cani taitei cu ou fierti

     

    Taiati carnea de vita in fasii.

    Gatiti ciupercile, ceapa si usturoiul in unt intr-o tigaie la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa este frageda;

    Scoateti tot din tigaie.

    Gatiti carnea de vita in aceeasi tigaie pana se rumeneste. Se aadauga, apoi, o cana de supa de vita, sarea si sosul Worcestershire. Se incalzeste pana la fierbere; apoi poti sa dai focul mai mic.

    Acoperiti si fierbeti timp de 15 minute.

    Se amesteca jumatatea de cana de supa ramasa cu faina si se adauga peste carnea de vita.

    Adaugati amestecul de ceapa. Se incalzeste pana la fierbere, amestecand continuu. Se fierbe si se amesteca 1 minut.

     Se amesteca smantana; se incalzeste doar pana la punctul de fierbere. Se serveste peste taitei.

     

     

  • Articole similare