Pe masura ce vremea se
raceste, simtim nevoia unor mancaruri mai consistente. Vita Stroganoff poate fi
un preparat care sa aduca savoare unei seri obisnuite de toamna, dar si unei
intalniri speciale sau unei cine cu prietenii. Legenda spune ca acest fel de
mancvare are origini nobile. El ar fi castigat un concurs culinar in Rusia, la
sfarsitul secolului XIX, fiind pregatit chiar de bucatarul personal al contelui
Pavel Stroganoff, care i-a dat si numele.
Iata cum poti sa o
pregatesti rapid si usor, chiar la tine acasa:
700 de grame de carne de
vita pentru friptura, groasa de aproximativ 4 cm
200 de grame de ciuperci
proaspete, feliate
2 cepe medii, feliate
subtire
1catel de usturoi, tocat
marunt
Un sfert de casca de unt
1 ceasca si jumatate de supa
cu aroma de vita
1/2lingurita de sare
1lingurita sos
Worcestershire
1/4 ceasca de faina
O cana si jumatate de
smantana
3 cani taitei cu ou fierti
Taiati carnea de vita in
fasii.
Gatiti ciupercile, ceapa si
usturoiul in unt intr-o tigaie la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana
cand ceapa este frageda;
Scoateti tot din tigaie.
Gatiti carnea de vita in
aceeasi tigaie pana se rumeneste. Se aadauga, apoi, o cana de supa de vita,
sarea si sosul Worcestershire. Se incalzeste pana la fierbere; apoi poti sa dai
focul mai mic.
Acoperiti si fierbeti timp
de 15 minute.
Se amesteca jumatatea de
cana de supa ramasa cu faina si se adauga peste carnea de vita.
Adaugati amestecul de ceapa.
Se incalzeste pana la fierbere, amestecand continuu. Se fierbe si se amesteca 1
minut.
Se amesteca smantana; se incalzeste doar pana
la punctul de fierbere. Se serveste peste taitei.