• Garderoba copilului mic pentru sezonul rece. Lista completa.

     

    Chiar daca afara zilele frumoase continua sa ne incante si toamna seamana cu un Indian Summer, vremea rece nu va intarzia prea mult sa apara si trebuie sa te gaseasca pregatita, mai ales daca ai si un bebelus. Copiii foarte mici, pana in 2 ani, sunt foarte fragili si neputinciosi in fata frigului, mai ales ca abia invata sa meraga si, deci, intensitatea si durata efortului sunt limitate. De aceea, ne-am gandit sa-ti oferim o lista completa cu hainele si accesoriile pe care trebuie sa le ai la indemana pentru a intra in iarna relaxata si increzatoare ca bebelusul tau nu va suferi de frig.

     

    Haine pentru plimbarile afara

    Daca bebelusul este sanatos, a fost nascut la termen si ia constant in greutate, nu ai niciun motiv care sa te tina in casa. Dimpotriva, plimbarile in aer liber fac minuni, atat pentru bebelus, cat si pentru tine. Pentru ca bebelusii pierd caldura mai rapid decat o facem noi, medicii recomanda ca si regula de baza imbracarea in straturi, iar numarul acestora sa fie putin mai mare decat cel al nostru. Prin urmare, daca tu iesi afara cu o bluza subtire si un palton, bebelusului ii vei pune in plus o bluza mai groasa. Astfel, tinuta lui bebe pentru o zi friguroasa de iarna va fi compusa din :

    ·         Body

    ·         Bluza subtire

    ·         Bluza mai groasa

    ·         Dresuri

    ·         Salopeta sau geaca de iarna

    ·         Manusi

    ·         Caciula

    ·         Cizme calduroase daca salopeta nu este prevazuta cu terminatie pentru picioruse

    Pentru plimbarile cu caruciorul este suficient acel cover de iarna cu care orice carucior este prevazut acum, iar daca ti se pare foarte, foarte frig, poti lua cu tine si o paturica. Pentru zilele cu vant puternic poti folosi accesoriul de vant si ploaie al carutului sau poti ramane acasa, pentru ca zilele cu vant puternic sunt de evitat pentru a iesi afara cu bebe. In orice caz, vei sti ca plimbarea a devenit neplacuta pentru bebelus atunci cand ochii ii sunt inlacrimati, devine agitat si incepe sa planga.

     

    In cazul in care bebelusul este plimbat in marsupiu, wrap, Manduca sau orice alt sistem de purtare, atunci numarul de straturi se mentine, mai putin salopeta matlasata sau geaca de iarna. Un bebe in sistem de purtare trebuie imbracat mai subtire, singura exceptie fiind la picioare, care trebuie incalzite bine. Motivul este simplu : bebe sta lipit de mama si atunci preia din caldura mamei, temperatura sa fiind constanta. Mama trebuie fie sa poarte o haina mai larga cu care sa-l acopere pe bebe, fie sa achizitioneze un sistem de purtare prevazut cu husa de acoperire a bebelusului.

     

    Haine pentru joaca in zapada

    Chiar si pentru cei mari gasirea unui outfit de iarna bun poate fi problematic. Cu atat mai mult la cei mici, care inca nu merg. Totusi, joaca in zapada, chiar si pentru bebelusii de la 6 luni in sus, este o mare incantare. Pentru ca joaca sa se deruleze in siguranta si bebelusul sa ramana cald, vei avea nevoie de un costum rezistent la apa. Acelasi lucru este de dorit pentru picioarele si mainile bebelusului. De asemenea, este indicat sa aplicati o crema cu factor de protectie UV pe tenul sensibil al copilului mic.

     

    Haine pentru interior

    Nu uitati ca temperatura ideala este undeva in jur de 20-21 de grade.Chiar daca tentatia de a pune mai multe haine lui bebe este mare, aceeasi regula se aplica si pentru spatiile din interior. Daca tie iti este bine cu un strat, lui ii va fi bine cu doua. O metoda buna de a verifica daca ii este suficient de cald, este de a pune o mana pe spatele sau burtica lui bebe. Daca sunt calde, fara a fi transpirate, atunci temperatura este potrivita. La culcare, aveti grija sa nu fie prea cald in camera, deoarece caldura excesiva este un factor de risc pentru sindromul de moarte subita la bebelusi. Ideal ar fi ca acesta sa doarma intr-un sac de dormit si nu acoperit cu o patura, deoarece prin rasucire, aceasta poate constitui la randul ei un pericol pentru un bebelus.

  • Articole similare