• Cum sa iti cureti bijuteriile la tine acasa


    Bijuteriile reprezinta, pentru multe femei, unele dintre cele mai pretioase obiecte pe care le detin. Indiferent daca vorbim despre valoarea materiala sau despre cea sentimentala, toate vrem sa avem grija cat mai bine de ele si sa le pastram in cele mai bune conditii. Acest lucru presupune, desigur, si curatarea lor, la anumite intervale de timp, pentru a le ajuta sa isi pastreze frumusetea si stralucirea. Daca in zona ta nu gasesti un atelier profesionist care are aceasta activitate, atunci poti incerca sa iti curati bijuteriile singura, insa cu mare atentie. Iata cateva solutii propuse de profesionisti:

    Una dintre cele mai eficiente solutii de curatare a bijuteriilor in casa este un amestec de cateva picaturi de detergent pentru vase in apa calda, nu fierbinte.Lasati piesa sa stea in solutie cateva minute, mai mult daca este foarte murdara, apoi frecati usor cu o periuta de dinti pentru bebelusi, noua si moale. Pentru a clati, puneti obiectul intr-un recipient cu apa calduta. Asigurati-va ca apa nu este prea fierbinte sau prea rece, deoarece unele pietre pretioase nu suporta prea bine schimbarile drastice de temperatura. Puteti usca bijuteriile cu un prosop de hartie sau o carpa obisnuita.

     O alta varianta este solutia compusa din bicarbonat de sodiu dizolvat in apa. Lasa bijuteria cateva minute in acest amestec (o ceasca de apa si 1-2 lingurite de bicarbonat de sodiu), apoi sterge-o cu o tesatura moale. Ai grija ca fibre din material sa nu ramana agatate in anumite parti ale obiectui pretios.

    A treia solutie pe care ti-o propunem, insa doar pentru bijuteriile confectionate din argint, este pasta de dinti. In acelasi fel in care aceasta indeparteaza petele de pe dinti, de asemenea, le poate elimina si pe cele care apar pe acest metal pretios. Aplicati o pasta  pasta de dinti alba (nu gel) pe argintul murdar si frecati foarte usor cu degetul sau cu o carpa moale. Apoi, clatiti bine cu apa calda si lustruiti cu o tesatura moale.

  • Articole similare