• Cum sa te asiguri ca bebelusul tau are ochii sanatosi!

     



     

    Sanatatea ochilor este unul dintre elementele esentiale pe care trebuie sa le urmarim cu atentie in dezvoltarea copilului, inca din primele zile de viata. Controlul oftalmologic este necesar, cat mai devreme posibil, pentru a ne asigura ca bebelusul nostru are ochii sanatosi sau pentru a-i oferi tratament, in cazul in care este necesar acest lucru. Insa cand este cel mai potrivit moment pentru prima vizita la oftalmolog?

     

    Iata sfaturile specialistilor de la Asociatia de Optiometrica din Statele Unite

    Chiar daca nu apar probleme oculare sau vizuale, la varsta de aproximativ 6 luni, ar trebui sa va duceti copilul la un medic de specialitate, pentru prima sa examinare completa a ochilor. Medicul va testa mai multe lucruri, inclusiv posibilitatea ca bebelusul sa dezvolte  miopie sau astigmatism, precum si capacitatea de miscare a ochilor si alinierea acestora. Medicul dumneavoastra va verifica, de asemenea, starea generala de sanatate a ochilor.

    Problemele de sanatate ale ochilor nu sunt frecvente, dar depistarea timpurie si tratamentul adecvat ofera cele mai bune sanse sa fie remediate.

     

    Semne ale unor posibile probleme de vedere

    Prezenta problemelor de vedere la sugari este rara. Majoritatea copiilor incep viata cu ochi sanatosi si incep sa-si dezvolte abilitatile vizuale de care vor avea nevoie de-a lungul vietii fara dificultate. Dar, ocazional, se pot dezvolta probleme de sanatate a ochilor. Parintii trebuie sa caute urmatoarele semne care pot fi indicatii ale unor posibile afectiuni:

             ·            Lacrimarea excesiva poate indica blocarea canalelor lacrimale.

             ·            Pleoapele rosii  ar putea fi un semn al unei infectii oculare.

             ·            Rotirea constanta a ochilor poate semnala o problema cu controlul muschilor oculari.

             ·            Sensibilitatea extrema la lumina poate indica o presiune crescuta in ochi.

     

    Asadar, cu atat mai mult cu cat apar aceste semne, dar si in absenta lor, este necesar sa luati legatura cu medicul oftalmolog.

     

     

     

     

     

     

  • Articole similare