• Activitati amuzante pentru copii in vacanta de vara

      


    Mai sunt doar trei saptamani si toti copiii vor intra in vacanta mare. In afara taberelor programate si a zilelor de concediu cu parintii, copiii isi vor petrece foarte mult timp acasa sau la bunici. De aceea, fie ca esti un parinte care lucreaza de acasa sau cu un program in afara casei, este bine sa ai pregatite cateva idei pentru zilele in care copiii incep sa dea semne de plictiseala. Iata putina insipratie si de la noi:

     

    Faciliteaza-le intalnirea cu natura. Pentru copiii care isi petrec copilaria intr-un apartament de bloc si in cartierele oraselor, contactul cu natura se limiteaza adesea la frecventarea parcurilor. De aceea, vacanta de vara poate fi folosita si pentru apropierea copiilor de natura si experimentarea cat mai multor contexte in care acestia sa observe viata plantelor, a animalelor si a pasarilor. Concret, ce le poti oferi:

     

          Observarea pasarilor. O activitate care se poate face in general in preajma lacurilor, a baltilor sau a unor ape mai mari. De asemenea, un alt loc ideal pentru observarea pasarilor salbatice este in parcurile naturale. Un astfel de parc, la indemana pentru bucuresteni, este Delta Vacaresti, un loc unde pot fi vazute mai multe specii de starci, rate, corcodei, lebede, cormorani, pitigoi, egrete, ereti, pescarusi, etc. Pentru o observare activa, doteaza copilul cu un binoculu, un aparat foto sau un telefon, astfel incat acesta sa surprinda cat mai multe instantanee pe care sa le discutati ulterior. In cazul in care nu toate pasarile va sunt familiare, o aplicatie pentru recunoasterea acestora ajuta mult in acest proces.

          Plantarea de ierburi aromatice si alte plante. Aceasta activitate va da multa satisfactie copiilor, prin faptul ca vor putea sa observe cresterea plantelor in fiecare zi, pe cele aromatice le vor putea folosi pentru limonada si, dincolo de orice, lucrul cu mainile in pamant este o activitate senzoriala care ofera bucurie instantanee.

          Cu cortul, chiar la tine in curte. Daca nu gasesti timp vara aceasta pentru o experienta cu cortul cu toata familia, le poti oferi aceasta distractie doar copiilor si prietenilor lor. Daca ai o gradina, acasa sau la bunici, organizeaza o seara in cort chiar la voi in curte. Copiii isi pot invita prietenii iar cortul poate deveni un loc magic daca acesta va fi decorat cu beculete.

          La cules. Incepand cu luna iunie, ca este vorba de cirese, zmeura, afine, caise, piersici, prune sau struguri, copiii pot participa la culesul de fructe. La bunici sau in ferme specializate, culesul de fructe este o activitate care ii va bucura mult.

     

    Distractie si miscare in aer liber. Cum te poti distra alaturi de copii in gradina bunicilor,in parc, sau in propria curte:

          Realizati perne de apa, asezati-le pe iarba si lasati copiii sa sara pe ele. Informatii despre cum le confectionati se gasesc peste tot, in special pinterest si YouTube.

          Faceti sa zboare zmee. Mergeti pe un camp deschis sau intr-un parc si distrati-va inaltand zmee.

          Organizati o intrecere cu pistoale de apa si pahare de carton. Logistica este foarte simpla: pahare de carton gaurite la fund si insirate cate unul pe o sfoara intinsa intre doi stalpi. Pe postul de stalpi pot fi folositi chiar bureti de apa. Copiii care participa la cursa trebuie sa deplaseze paharul pe funie cu ajutorul pistoalelor cu apa.

          Spartul baloanelor cu apa. Ce moment mai potrivit decat vacanta mare pentru a lasa copiii sa se bucure de apa si de soare! Cu doar cateva baloane umplute cu apa, agatate sau lipite de o banda adeziva si un mic ac in mana copiilor, distractia va fi maxima.


    Pentru recuzita necesara acestor activitati, cora, hypermagazinul tau cu preturi mici, te asteapta pentru inspiratie.

     

  • Articole similare