Vara este prin excelenta sezonul salatelor.
Delicioase si pline de ingrediente sanatoase, bogate in vitamine si fibre,
salatele reprezinta un adevarat beneficiu pentru organismul nostru. Iata o reteta
de salata mai speciala, care poate fi consumata ca atare sau poate insoti o
friptura sau un kebab, intr-o combinatie delicioasa.
Ingrediente
- 400g fasole pestrita, fiarta si scursa (o gasesti, in mai multe sortimente, in magazinele cora)
- 2 pumni mari de frunze de baby-spanac, tocate grosier
- 500g rosii, tocate in bucati mari
- ½ castravete, injumatatit pe lungime si taiat oblic, cu semintele scoase
- 1 mango, curatat si tocat in bucati
- 1 ceapa rosie mare, tocata fin
- 6-8 ridichi feliate
- 2 avocado, curatate si taiate felii
- 100g branza feta, sfaramata
- o mana de verdeata
Pentru dressing
- O gramajoara de frunze de menta
- Un buchet mic de coriandru
- O mana de frunze de busuioc
- 1 ardei gras verde, curatat de seminte si tocat
- 1 catel de usturoi mic
- 100 ml ulei de masline extravirgin sau ulei de rapita
- Sucul de la doua limete
- 2 linguri de otet de vin alb
- 2 lingurite miere
Preparare
Faceti sosul amestecand toate ingredientele
intr-un robot de bucatarie (sau taiati-le foarte marunt), pastrand cateva
frunze de verdeata pentru salata. Puteti face dressingul cu pana la 24 de ore inainte de servire.
Imprastiati fasolea si spanacul pe un platou
mare. Aranjati rosiile, castravetii, bucatelele de mango, ceapa si ridichile
deasupra si amestecati totul, usor, cu mainile. Completati salata cu avocado,
feta si verdeata presarata si serviti impreuna cu sosul.