• Lucruri mai putin stiute despre alimente

     



    Hrana noastra de fiecare zi ne este familiara prin frecventa cu care ajunge pe masa noastra. Ingredientele din mancarurile noastre preferate pot ascunde, insa, o multime de informatii captivante, care pot deveni subiecte fascunante de discutie pentru comeseni. Impreuna, ne bucuram nu doar de gusturi delicioase, dar si de cunostinte noi. Desigur, daca vrei ca mesele tale sa aiba un gust desavarsit, magazinele cora iti ofera o selectie bogata si convenabila de alimente proaspete. Daca, insa, doresti sa stii mai multe despre mancaruri, iata cateva lucruri extrem de interesante:

         Ciocolata a fost comercializata pentru prima data sub forma de baton in jurul anului 1910. Ciocolata neagra este facuta din boabe prajite de cacao si are multe beneficii pentru sanatate. De la imbunatatirea nivelului de colesterol pana la scaderea tensiunii arteriale, reducerea stresului si imbunatatirea vederii, sunt tot atatea motive sa mananci un patrat sau doua pe zi.

         Știati ca termenul „nectarina” inseamna dulce ca nectarul si acesta este cel mai probabil originea numelui acestui fruct delicios? Studiile au sugerat ca nectarinele, precum piersicile, provin din China antica si au fost introduse in Anglia la sfarsitul secolului al XVI-lea sau inceputul secolului al XVII-lea.

         Zmeura face parte din familia trandafirilor. La fel si ciresele, caisele, prunele, perele, merele, gutuile, piersicile, capsunele si murele. Aceste tipuri de fructe au de obicei flori cu cinci petale egale dispuse in jurul unui pistil.

         Brocctoli contine mai multe proteine decat friptura. In plus, este mai bogat in elemente nutritive sanatoase.

         Merele iti ofera mai multa energie decat cafeaua

         Daca te simti epuizat in cursul zilei, atunci ia in considerare sa consumi un mar, intr-un mar in loc sa bei o ceasca de cafea. Datorita continutului ridicat de carbohidrati, fibre, vitamina C si minerale, consumul de mere este optiunea perfecta (si sanatoasa) pentru a va ajuta sa ramaneti energizat toata ziua.

  • Articole similare