• Ciclismul, descoperirea ideala pentru o vara sanatoasa

     




    Probabil ca stii deja ca ciclismul este un sport foarte indicat la toate varstele. Beneficiile sale sunt multiple: este prietenos cu mediul, poate fi practicat alaturi de cei dragi, reprezinta o forma de activitate cardio cu efecte consistente asupra organismului tau si poate fi practicat atat in orase, cat si in afara spatiului urban. Daca te-ai gandit pana acum sa incepi aceasta activitate, insa nu ti-ai pus in aplicare decizia, avem o veste excelenta pentru tine: vara aceasta este cel mai potrivit moment sa faci acest lucru, cu atat mai mult cu cat in magazinele cora ti-am pregatit oferte excelente la biciclete pentru toate varstele, dar si la echipamente, pe care le vei gasi si in catalogul nostru.

    Iata si cateva recomandari ale specialistilor in ciclism, dedicate celor care abia acum se pregatesc sa descopere acest sport minunat:

    Fixeaza inaltimea seii exact la nivelul potrivit pentru tine. Șeile prea joase ingreuneaza utilizarea pedalelor, in timp ce acelea asezate la o inaltime prea mari sunt riscante si pot provoca raniri si accidente. În mod ideal, saua trebuie fixata in asa fel incat sa poti indoi usor genunchii atunci cand piciorul se afla pe pedala de jos.

    Imbraca-te adecvat pentru conditiile meteorologice. Vremea se poate schimba rapid, astfel incat este necesar sa descoperi arta de a te imbraca in straturi, astfel incat sa iti fie usor sa manevrezi hainele atunci cand se face prea frig sau prea cald.

    Ia cu tine apa si mancare

    Nu exista o senzatie mai rea pe bicicleta decat deshidratarea sau epuizarea completa a energiei, asa ca asigura-te ca ai luat cu tine apa si cateva gustari usoare, precum banane, biscuiti sau alte dulciuri care iti pot regla nivelul de glucide necesare efortului fizic.

    Foloseste manusi concepute special pentru ciclism

    Ciclistii incepatori neglijeaza adeseori un element foarte important: mainile lor. Acestea pot obosi destul de repede, asa ca o pereche buna de manusi captusite, proiectate special pentru provocarile acestui sport, va face minuni pentru confortul tau si sanatatea mainilor tale.

  • Articole similare