In timpul verii, multi dintre noi simtim nevoia sa mancam
cat mai simplu si mai natural. O cina usoara este o idee perfecta pentru o
seara calduroasa. Iata o reteta perfecta pentru o astfel de ocazie:
Ingrediente
2 linguri de ulei de masline
800g dovlecei, feliati in rondele groase de aproximativ 5
mm
cateva crengute de cimbru
cateva frunze de busuioc
100ml smantana pentru gatit (gasesti sortimente variate
in magazinele cora)
50ml lapte
1 lingurita de faina
75g gruyère sau branza similara, rasa
sare si piper negru proaspat macinat
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C
Puneti uleiul de masline intr-o tigaie mare, cu capac.
Adaugati dovleceii si mirodeniile si condimentati cu sare si piper.
Acoperiti si gatiti usor timp de 10 minute, amestecand din
cand in cand, pana cand dovleceii s-au inmuiat usor, dar sunt inca al dente.
Uleiul ar trebui sa capete o culoare verde profunda si bogata din dovlecei.
Se transfera intr-un vas pentru cuptor. Bateti smantana,
laptele si faina impreuna intr-un castron si condimentati cu sare. Se toarna
acest amestec peste dovlecei - nu va fi suficient sa acoperiti complet
dovleceii, dar acest lucru este in regula.
Presarati branza rasa deasupra. Se coace la cuptor timp de
aproximativ 25 de minute, sau pana se rumeneste.