• Dovlecei gratinati: deliciul unei cine de vara



    In timpul verii, multi dintre noi simtim nevoia sa mancam cat mai simplu si mai natural. O cina usoara este o idee perfecta pentru o seara calduroasa. Iata o reteta perfecta pentru o astfel de ocazie:

    Ingrediente

    2 linguri de ulei de masline

    800g dovlecei, feliati in rondele groase de aproximativ 5 mm

    cateva crengute de cimbru

    cateva frunze de busuioc

    100ml smantana pentru gatit (gasesti sortimente variate in magazinele cora)

    50ml lapte

    1 lingurita de faina

    75g gruyère sau branza similara, rasa

    sare si piper negru proaspat macinat

     

    Preparare:

    Preincalziti cuptorul la 200C

     

    Puneti uleiul de masline intr-o tigaie mare, cu capac. Adaugati dovleceii si mirodeniile si condimentati cu sare si piper.

     

    Acoperiti si gatiti usor timp de 10 minute, amestecand din cand in cand, pana cand dovleceii s-au inmuiat usor, dar sunt inca al dente. Uleiul ar trebui sa capete o culoare verde profunda si bogata din dovlecei.

     

    Se transfera intr-un vas pentru cuptor. Bateti smantana, laptele si faina impreuna intr-un castron si condimentati cu sare. Se toarna acest amestec peste dovlecei - nu va fi suficient sa acoperiti complet dovleceii, dar acest lucru este in regula.

     

    Presarati branza rasa deasupra. Se coace la cuptor timp de aproximativ 25 de minute, sau pana se rumeneste.

  • Articole similare